Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős kortól készíthetek...

Mennyi idős kortól készíthetek neki tejbedarát tápszerből?

Figyelt kérdés
2011. febr. 28. 16:44
 1/8 anonim ***** válasza:
ha jól tudom, a gríz is glutén (már ha erre gondoltál), tehát, tehát 4-7 hónapos kora között kell neki bevezetni. Én a 7. hónaptól adok neki hamis tejbegrízt tápszerből.
2011. febr. 28. 16:54
 2/8 anonim ***** válasza:

kukoricadarát is adhatsz már 7. hónaptól. Bocsi, nem tudom, melyik darára gondoltál:(

Előző voltam

2011. febr. 28. 16:55
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Búzadarára gondoltam. Kb. 1 hónapja adok neki kekszet a gyümölcsbe, más glutén tartalmút nem evett még.
2011. febr. 28. 17:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Bocs az offért, hogy kell tejbedarát tápszerből készíteni?
2011. febr. 28. 17:03
 5/8 A kérdező kommentje:

Ezt találtam:

A tejbedarát készíthetjük búzadarából, durum búzadarából (selymesebb és édesebb lesz), vagy tönkölydarából (szemcsésebb állagú lesz).

2,5 dl forró tejbe vagy vízbe 1-2 teáskanál cukrot és 2 teáskanál darát keverjünk.. Állandó kevergetés mellett forraljuk fel, majd forrás után még kb. 5 percig pároljuk. Ha vízzel főzzük, a végéb 4-5 mércekanál tápszert keverjünk hozzá.

Érdekes változatok:

o Gyümölcsös tejbegríz: a kész tejbegrízhez keverjünk apróra vágott gyümölcsöket, vagy gyümölcspürét.

o Karamellás tejbegríz: a cukrot halvány sárgára pirítjuk, felöntjük vízzel és belefőzzük a darát, majd hozzáadjuk a tejport.

2011. febr. 28. 17:12
 6/8 anonim ***** válasza:
első vagyok. Én sosem méricskéltem, „pofára” tettem bele a grízt, bár néha sűrűbb lett. Akkor kész tápszerrel hígítottam.
2011. febr. 28. 17:15
 7/8 anonim ***** válasza:

ne haragudjatok offolok! De ha nem adhatsz tejet fél év elött akkor hogy csinálsz TEJBEgrizt?

Nem kötözködök, csak érdekel, mert mi is ott tartunk hogy el lehetne kezdeni a h.táplálást!

2011. febr. 28. 23:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Úgy is mondhatnám, hogy tápszerbegríz, de úgy hülyén hangzik:)
2011. márc. 1. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!