Mikortól adható tej (bolti) a babának? Fel kell forralni?
Figyelt kérdés
2011. febr. 27. 20:48
1/8 anonim válasza:
Ha betölti a baba az egy évet, adható.Nem kell forralni.
2/8 anonim válasza:
én forralom. 11 hósan kapott olyan krumplipürét, amit forralatlan tejjel kevertem ki, 3 napig „fofott” tőle. A felfőzött tejtől semmi baja.
3/8 anonim válasza:
Féléves kortol már lehet pár kanállal a tejpépekhez keverni. az új trend szerint el is kell kezdeni hogy ne legyen alergiás. az elsö évben max 2 deci lehet egy nap de csak is tejpépekbe keverve, cumisüvegböl nem szabad.
a tehéntejnek nagy a fehérje tartalma így nehéz az emésztése.
pasztörözött tej legyen, akkor nem kell külön felforralni.
4/8 anonim válasza:
kajába 1 éves kortól, de nni 18 hós kortól ajánlotta a védőnő, minimum 2,8-as UHT tejet, nem kell forralni. Azt hiszem 2 éves kortól lehet 1,5-öst adni.
5/8 anonim válasza:
Kisfiam 1 eves mult es en felesbe adom neki. Csinalok 150ml tapszert es ontok hozza 150ml tehentejet. Igy a tapszerbol kap eleg vasat, vitamint a tehentejbol meg kalciumot es amit kell. Igy az ize sem idegen mert a szokasos tapszerehez ontom de nem is olyan tomeny es nagyon szereti. Egyelore en igy jonak latom de kesobb majd elhagyjuk a tapszert es egyre tobb tehentejet fogok hozza onteni. En nem forralom fel hanem hozzaontom a boltit ugy ahogy van.
6/8 anonim válasza:
nekem a védőnő azt mondta, 12 hós kortol kóstoltathaton, nagyon fokozatosan, tápi helyett, de ha nincs semmi bajunk a tápszerrel, akkor ráérünk még bőven. (így még én nem adok neki)
de ételbe belefőzve mehet nyugodtan.
ha bolti tej, az már hőkezelt, de szerintem sem árt, ha még eleinte felforralod, pláne, hogy nem biztos, hogy közvetlenül akkor nyitod fel.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor szépen lassan próbálkozni fogunk a tejjel :)
2011. febr. 28. 08:57
8/8 anonim válasza:
Az én lányom most töltötte a 2 évet,de még mindig tápszert kap.Szokott ritkán inni 1dl bolti tejet,és a főzelékébe is azt rakok.Bár nagyon szereti,de én még nem merek neki "csak" bolti tejet adni.A védőnőm szerint várjak a tejjel 3 éves koráig.Mert abban minden benne van ami neki kell.Hát nem tudom.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!