Milyen az Avent IQ H ételmelegítő?
Sajnos azt kell mondjam, nem ismerem, de én ennyit nem adnék ki egy ételmelegítőért. Hónapokig használ melegítőt, és csak az a lényeges, h viszonylag hamar melegítsen. Nekem a momert tökéletesen bevált az aventes üvegeimhez.
Ja, ami még lényeges lehet, h a keskeny szájú cumisüvegeket nem tudta jól melegíteni, mert túl nagy volt a távolság a melegítő fala és az üveg között, és elszállt a hő. És szerintem ez minden melegítőnél igaz lehet, mert úgy tervezik őket, h a szélesebb üvegek is beleférjenek. Bár a kérdésben szereplőnek van fedele is, háát... egy fedél annyival több pénzt nem ér. De ha van fölös pénz...
Nekünk ilyen van, de nem szeretem.
Alig pattan rá a feldele, de ha felnyílik nem melegít.
Melegítés után olyan forró a cumisüveg külseje, hogy csupasz kézel nem lehet megfogni. Szerintem a tejnek sem tesz jót. Más cégek fertőtlenítenek a gözzel. Egyik kézben a gyerekkel zsonglőrködsz a forró cumisüveggel, a törlővel, miközben a készülékben meg 100 fokos víz lötyög. A tej belseje persze hideg, ferázás után lesz jó hőmérséket, de csak ha 1-2 fokozattal többet állítasz be, mint amennyi tej valójában benne van. 2-3 melegítésenként kell vizet tölteni bele, de ki kell ügyeskedni a belsejét, hogy lásd mennyi van benne. Ha túltöltöd, akkor a lobogó víben áll a cumisüveg, amitől felforr benne a tej is. Ha kevés van benne, akkor meg elfogy menet közben és szép csenben leáll. Mivel gőzölögteted benne a vizet, vagy desztivez használsz, vagy rohamosan vízkövesdik.
Melegítés közben is villog, ha kész van akkor is villog, ha baja van akkor is villog. Minden esetben máshogy persze, morzetávrók előnyben.
Elég hosszadalmas beállítani, főleg éjjel félkómában. Nyomva tartással indul. A gomb helyét alig lehet kitapintani, a fólia billentyűzeten nem érzed, hogy benyomtad-e,csak szorítod erőből. Utána nyomkodással lépteted a megfelelő funkcióra és mennyiségre (egy irányban, ha túlnyomtad, megyünk még egy kört!) Végül újabb nyomva tartásra indul. Ha kipattan a fedele, akkor persze jöhet még egy kör.
Nem tudom, valóban gyorsabb-e, mint egy hagyományos vizbe mártós melegítő, mivel olyanunk nem volt soha. Elvileg az az előnye, hogy mivel gőzben fürdik, nagyobb felületen gyorsabban melegít. Ezzel is percekig tart, más melegítőre sem írnak többet. Úgy érzem, hogy egy marketing fogás oltárán feláldozták a használhatóságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!