Ma kapjuk a 15 hós oltást nagyon félek sok rosszat hallottam róla. Mit tegyek oltás után? Mit adjak neki? Megkönnyíthetem valahogy a fájdalmát?
Ne aggódj feleslegesen. Ha lázas lesz, akkor csillapítod. Ennyi. Oltás után ne csinálj semmit, nekem is azt mondták, 7-10 nap múlva lehet láz, nátha vagy kiütés. Fiam is egyszerre kapta a Prevenarral. Utóbbitól este volt egy kis hőemelkedése, de a mi dokink 38 fok alatt nem javasolja a lázcsillapítást, úgyhogy nem adtam semmit.
Olyan 10 nap múlva meg bedagadt egy picit a füle mögött, de gondoltam, hogy az oltás mumpsz elleni része miatt van, így nem rohantam vele a dokihoz a sok influenzás közé, hanem csak megfigyeltem a puklit. Láza nem volt abszolút, olyan 3 nap alatt a pukli is eltűnt :)
Annyit ajánlottak, hogy ilyenkor az oltás után egy-két hétig ne menjünk tömött helyekre (bevásárlóközpont stb.) ha lehetséges, mert ilyenkor legyengülnek és könnyen összeszednek valami mást is, amitől aztán tényleg lázasak lesznek. Én ezt meg tudtam tenni, mert csak egy gyerek van (még) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!