Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Folyton alszik, mégis álmos 7...

Folyton alszik, mégis álmos 7 hós kislányom, miért lehet ez?

Figyelt kérdés

Pár napja rájött, hogy hason nagyon jót alszik, azóta máshogy nem is alszik! Mennyire normális, hogy 7kor kel, délelőtt alszik 3 órát, nehezen de ébren van 3at, megint alszik 3 órát, aztán este 9-fél10ig ébren, majd reggelig alszik. Ha ébren van. folyton ásítozik.

A 4. foga jön.

Lehet, hogy lefárasztom nagyon abban a kis időben? Hason fekszünk, zenét hallgatunk, olvasunk, nevetgélünk, ha megy a tv, néha odakukkant, de nem hatja meg (nem ültetem a tv elé, mielőtt valaki konspirálna), sétálunk. Ezeket szoktuk, ha ébren van. De van, hogy csak ül a járóka sarkában, és "szöszöl" valamivel.

Baj, hogy ennyit alszik, vagy örüljek neki nagyon, mert ennyi lehet az alvásigénye?

2011. febr. 24. 17:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Csináltass vérvételt, nem vérszegény-e. Egyébként a babák alvásigénye nagyon eltérő, de az nem jó jel, hogy a sok alvás ellenére az aktív időszakában is ásítozik, fáradt. Esetleg adj neki valamiféle vitaminkészítményt.
2011. febr. 24. 17:38
 2/5 A kérdező kommentje:
Jó, tehát ha nem csak nekem gyanús, akkor felkeresem első körben a védőnőmet. Köszönöm!
2011. febr. 24. 17:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Ebben a korban már szerintem túl sok ez az alvás, pláne, hogy ébren is álmos. Kúszni nem kúszik még?

Én a saját gyerekeimből indulok ki, ők újszülöttként se aludtak ennyit. Ami ugyan a másik véglet, de szerintem mutasd meg a dokinak. Remélhetőleg nincs semmi baj, esetleg egy kis vashiány.

Tényleg, szopis baba? Hozzátápláltok? Ha eddig csak szopizott, akkor mostanra kiürültek a vasraktárak, pótolni kell zöldséggel, gyümölccsel.

2011. febr. 24. 17:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Az én fiam újszülöttként aludt kb. ennyit, ő 7 hónapos korában már csak 2x 1,5 órát aludt napközben,10 hónapos korától pedig már csak 1x3 órát alszik délben. Kúszik vagy mászik már? Jó étvágya van,szopik még?

Szerintem nem ártana neki egy vérképet nézetni,mert ha vérszegény vagy vashiányos annak lehet egyik jele a sok alvás,fáradékonyság.

2011. febr. 24. 18:33
 5/5 A kérdező kommentje:

Még csak hátrafelé araszolunk.

Tápszeres, és már hozzátáplált.

Eszik : Tápszer, sinlac, zabpehely.

Gyümiből: almát, körtét, barackot, szilvát, meggyet, banánt.

Főziből: sütőtök, spenót, krumpli, répa, borsó.

Nemrég kezdtük el a husit, nagyon keveset, és lassan haladunk. A heti 1 spenót mindig megvan.

Igazából azóta csinálja ezt, amióta hason alszik.

Jövő kedden megyünk tanácsadásra, mindenképp rákérdezek, ha addig nem javul a helyzet.

Köszönöm a tanácsokat!

2011. febr. 24. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!