11 hónapos babátok mit és mekkora mennyiséget eszik egy nap?
Szia,
az én kislányom is 11 hónapos. Már majdnem mindent eszik, sőt én már a felnőtt kajcsit is kóstoltatom vele, ha nem olyan száraz vad ételt csinálok. ilyenkor kevesebb füszert teszek bele , és megkóstoltatom. és lassan már jobban izlik neki, mint a neki külön csinált hami, reggelente pedig általában vajas kenyeret szokott enni egy kis felvágottal. a mennyiség az általában változó attól függ, hogy mennyire éhes.
Szia!
Nekem 2 napja volt 11hós a kisfiam.
Reggelire és vacsira tápszert kap, 270-300 milit.
Ebédre főzelék, kb. 250ml.
Uzsira vagy tejpép, vagy gyümölcs, 200-250 ml, mikor mennyit hajlandó elfogadni.
2 foga van, így még pépesítek, vagy villával szétnyomom a kaját.
Mostanság amit neki csinálok, nem eszi olyan szívesen,mint régebben. Bezzeg, ha látja amikor mi eszünk, jön oda sorakozni. Megkínáljuk, persze csak olyannal, amit ő is ehet, és jóízűen belakik.
Pl. palóclevesből a husi,zöldbab, krumpli. Rakott krumpliból krumpli, tojjássárga, virsli. Levesekből a husi, zöldség. Főzeléket meg magunknak is krumplival sürítem,nem rántással,így azokból is kap. Kóstolt már kocsonyát is, pici színhússal. Kóstolt már sült kacsamellet. Túró rudit, joghurtot, trapisajtot, a magos gyümiken kívül szinte minden gyümit.
Kenyér és társait még nem adtam neki. Citrusféléket sem.
Plusz a csonthájasokat sem.
Még nincs 11 hónapos, 10 múlt, de egyre kevesebbet eszik :-((( Nem hajlandó "elviselni", ha etetem. Egyedül meg nem eszik, max. 1-2 katona kis kiflikarikát, vagy egy pár harapás almát... Kanállal még nem tud enni, de a dac már benne van, hogy őt ne etessék...
Szóval...
- reggeli: szoptatás,
- tízórai:
"Csipegetni": kiflikarikák, kenyérkatonák margarinnal, pulykamellsonkával, kenőmájassal.
Enni: gabonapehely, gabonapép, mindez valamilyen gyümölccsel (fagyasztott gyümölcs kiolvasztva, turmixolva)
- ebéd: főzelék hússal
- uzsonna: ugyanaz a főzelék hússal,
- vacsora: tápszer + éjjel többször is szoptatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!