Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 19 hónapos fiamnak, ha nem...

19 hónapos fiamnak, ha nem tetszik neki valami, földhöz vág mindent. Hogy kezeljem?

Figyelt kérdés
19 hónapos.Ha azt mondom nem szabad, dobál, van, hogy megüt, vagy a falat csapkodja miatta.Ha rácsapok a kezére méginkább, ha szépen elmagyarázom, hogy így nnem szabad viselkedni lenyugszik, de 5perc múlva újra csinálja. Hogy lehetne leszoktatni róla?
2011. febr. 23. 21:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Pár nappal ezelőtt tettem fel itt egy hasonló kérdést hiszti ügyben.Azt csináltam, amit tanácsoltak.Azonnali büntit alkalmaztam.Pl. ha nem fekszel vissza, ez és ez lesz.Rögtön beváltottam a büntit (nagyon szigorú voltam).Minden esetben azonnal.

Ne tudd meg!Két nap kellett hozzá, és hihetetlen sokat javult a babám.

2011. febr. 23. 21:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Ja, és soha nem ütöttem a kezére.Előző voltam.
2011. febr. 23. 21:45
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor mi a büntetés?
2011. febr. 23. 21:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Mondjuk ha valamelyik játékot kezdi el dobálni, akkor szólj rá, hogy vegye fel, vagy tegye a helyére stb. mert ha nem, elveszed, és aznap már nem játszhat vele.Azonnal vedd el tőle, ha nem csinálja amit mond!Ha meg erre megüt, akkor mondd el neki, hogy ezt nem szabad, és most büntit fog kapni.Te tudod mi használ neki a legjobban.Pl. bekíséred a szobájába, és megmondod neki, hogy ott kell maradnia addig, amíg be nem fejezi a hisztit (az ajtó nyitva is maradhat).Ha már lenyugodott, nyisd ki az ajtót, és kérdezd meg, hogy befejezte-e?Minden bünti után el kell neki mondani miért kapta a büntit, és hogy nagyon szereted.Ölelgesd is meg!

Próbálj hasonlókat kitalálni!Nálunk ezek nagyon beváltak.

2011. febr. 23. 22:03
 5/6 A kérdező kommentje:
Jo Frost módszer?
2011. febr. 23. 22:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Mintha az én kisfiamat olvasnám :)

Bár ő már 22 hónapos de néha olyan hisztit le tud verni!

Én is már sok módszert kipróbáltam de talán az válik be ha mondom neki hogy valamit nem szabad akkor megyünk a szobájába és becsukom az ajtót!

Nem zárom be meg semmi csak behajtom és kész.

2011. febr. 24. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!