15hós kislányomnak rekedt a hangja és köhög egy kicsit! Van valami ötletetek hogyan kezeljem ki? Enni sem akar nagyon!
Nem akarlak megijeszteni, de kislányomnál ugyanígy jelentkezett a krupp (ezek voltak az előjelei). Egy-két napig csak szárazon köhécselt, rekedt volt a hangja, amúgy más nem volt (láz , rosszkedv, levertség nem jelentkezett), én is úgy voltam vele, hogy nem vészes, aztán egy éjjel ijesztően kezdte venni a levegőt és úgy köhögött, mintha egy kutya ugatott volna. Befulladt rendesen, mentőt kellett hívni hozzá (bent is tartottak három napig). Ekkor másfél éves volt.
Akkor bepánikoltam, de már tudom, hogy nem kellett volna, annyi a teendő, hogy ki kell nyitni az ablakot (persze előtte felöltözni) és a hideg levegőt kell vele belélegeztetni. E mellett Rectodelt kúpot kell neki adni, ezt a háziorvos írhatja ki.
A lányom hét éves, mára már kinőtte, de évente kétszer általában jelentkezett nála.
Azért figyelgesd éjszaka! Lehet, hogy nem lesz belőle semmi.
Ami jó a köhögésre, a hideg sóoldatos inhalálás (inhalátor kell hozzá).
Csatlakozom az előttem szólóhoz :(
Nálunk is így kezdődött...egy picit köhécselt,észrevettük hogy rekedt a hangja,enni szinte semmit nem akart, de gondoltam ezzel még nem viszem el orvoshoz,mert lázas nem volt. Másnap reggel már ugató köhögése volt,ami egyre rosszabb lett,belégzéskor nagyon behúzódott a mellkasa. Elvittük az ügyeletre (hétvége volt) ahol azt mondták gégegyulladása van és kruppos köhögése,kapott Rectodelt kúpot, de sajnos nem használt neki, egyre jobban fulladt,ekkor már lázas is volt,ezért beutaltak minket a kórházba,ott kapott rohamoldó gyógyszereket,amitől jobban lett. Amúgy a kruppos roham általában éjszaka jön elő, éjjel 2-5 óra között a leggyakoribb. Remélem nektek nem ez lesz, de azért tartsd szemmel a picurt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!