Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lett napirendetek? Te...

Hogy lett napirendetek? Te csináltad így vagy a babád alakította ki?

Figyelt kérdés
5 hósak múltunk de nincs napirendünk nincs meg hogy ekkkor alszik meg eszik mert minden össze vissza van próbáltam elaltatni mindíg mikor látom hogy fáradt ment is 3 napig kb azonos időben és ma meg csak visít. már kezdek megbolondulni. A nappali alvás egyenesen katasztrófa. Újjabban éjjel is felkel ettel meg hulla vagyok már.
2011. febr. 21. 13:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Kislányom ma 7 hónapos, és kb 1-2 hete kezdem észrevenni, hogy azonos időben alszik el. Délelőtt 10-től általában délig, de ez változhat is, és délután 3-tól alszik kb fél 5-ig. Az evés kb 3 óránként van, de van hogy nagyon hisztis, olyankor akár 2 óra múlva is cicire teszem, és megnyugszik, főleg most hogy jönnek a felső fogai. Egyébként ma az én lányom is nagyon nyugtalan, szerintem érzik ezt a hülye időt ők is. Ja és az én lányom még éjjel is 3 óránként ébred enni, amúgy mindig 7-kor fürdik és 8-fél 9-kor alszik el, reggel 7-8-ig.
2011. febr. 21. 13:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Az első fiamnál én is így voltam.Hagytam ahogyan ő "alakítja a kis életét".De már két babával vagyok itthon,az egyik 1,5 a másik 15 hónapos.Most már nem engedhetem meg hogy azt csináljanak amit akarnak.Így én voltam muszály őket rendre szoktatni.Reggel 7-8 között kelés,reggeli,szopi,majd a nagyobbik fiam el van egyedül ilyenkor én gyorsba csinálom a házimunkám,ha van időm főzök,de van amikor vagy elmarad vagy csak délután jut rá időm.11-12-kor szoptatás a nagyobbikat megetetem és alvás.Ilyenkor alszanak 2-3 óráig,aztán általában jön a mama a nagyobbik fiamért és ami időm van ezt fordítom a többi munkámra vagy a főzésre.És persze ha épp vendégek jönnek stb. akkor marad a következő napra.Persze vannak eltérő napok de ehhez már úgy veszem észre hozzá szoktak a fiaim.
2011. febr. 21. 13:52
 3/7 anonim ***** válasza:

nem könnyű ez, hiszen folyamatosan változnak a kicsik igényei, evés, alvás és ébrenlét miatt.

először is próbáld a fürdetést kb. azonos időbe belőni. utána már ne legyen játék, hanem egyen és kis világosnál, vagy éppen sötétben altasd. éjjel, ha felkel, akkor ne kapcsolj villanyt, ha még eszik éjjel, akkor etesd meg, aztán vissza az ágyba, vagy magad mellé, attól függ, hogy alszotok.

figyeld meg, hogy mik az igényei, így különösen, mennyit eszik egyszerre, mikor lesz éhes újra, magyarán milyen időközönként eszik. figyeld, hogy mikor lesz álmos, ha többször ásítozik, és már nem érdekli a játék, nyűglődni kezd, akkor altasd.

szoptatsz még?

sokan az igény szerinti szoptatás híve, ami szerintem nem minden babának és anyukának jön be. ha rendszert akarsz vinni az életbe, akkor figyelembe véve az igényeket persze, némikébb bele-bele szólhatsz, hogy mikor egyen. a többit nem igazán tudod befolyásolni, mert ha nem álmos, úgysem alszik, ha viszont túlpörög, akkor meg azért alszik el nehezen.

próbáld meg azonos időszakonként etetni. ez nem azt jelenti, hogy ugyanabban az órában, hanem pl. 4 óránként. evés után legyen ébren, de ahogy írtam is, ha elálmosodik, akkor azonnal le kell tenni aludni. előfordul, hogy kevesebbet alszik valami miatt, tehát nem lesz éhes, amikor felkel. ez nem baj, azért nem kell megetetni, mert felébredt, akkor elcsúszik az alvás, de az sem lényeg, hiszen előbb-utóbb megszűnik, hogy minden étkezés után alszik is.

szóval fürdés időpontja és az étkezések időpontját érdemes belőni. az evésnél +- fél-1 óra nem számít a napirend tekintetében, de a fürdésnél is belefér egy fél óra csúszás.

2011. febr. 21. 13:55
 4/7 A kérdező kommentje:
A fürdés már mióta hazajöttünk elég fix. Ezt Ő igényli így mi rugalmassabbak letztünk volna. 6 órakkor pucérkodás játék apával és fél hétkor fürcsi aztán hét és fél nyolc között már alszik is. Akkorra már nagyon fáradt ugyhpogy ezt ha akarnánk húzni akkor sem tudnánk ehhez ragaszkodik. Az évést próbálom belőni csak nagyon nehéz mert állandóan enne sztem jön a foga mert egész nap a kezét tömi a szájába és mindent és én meg próbálom azonosítani hogy mikor éhes és mikor csak a foga miatt eszik meg minden útjába kerülendőt. Köszönöm a válaszokat!
2011. febr. 21. 14:08
 5/7 anonim ***** válasza:
kb. 7 hósan alakult ki hogy 2x aludt másfél órát nagyjából ugyanakkor. addig összevissza volt midnen. magától alakult ki tkp, én csak észrevettem, hogy akkor lehetne már talán időhöz igazítani. :)
2011. febr. 21. 14:56
 6/7 krisztivan ***** válasza:
Kettős front van!Szerintem ilyenkor a legtöbb baba bezavarodik.Nálunk én alakitottam ki az evést négy óránként mert mindig túl ette magát és csak bukta kifelé a sok fölösleget.Az alvás nalunk is nagy kihivás mindig mert nem szeret aludni a fiam.Elmúlt öt hós.
2011. febr. 21. 16:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 4 hós, de már 5 hetes kora óta van napirendünk. Ő alakította magának, én csak figyeltem az igényeit és aszisztáltam hozzá. :) Persze kismértékben változott mostanra a napi rutin, de a fontosabb dolgok megmaradtak. Pl, ugyanakkor kelünk, ugyanakkor van a délutáni alvás, és a fekvés is. A fürdést eltoltük fél órával (7-rőlfél 8-ra), kb 2 hónaposan, ennek az lett az eredménye, hogy két ébredés helyett, már csak egyszer kel. Én hagyom fél 7 - 7 körül még egy 10 percet aludni, így nem gond a fél 8-as fürdetés. Kaja után, 9-kor alszik el.

Lehet, ha eltolnátok a fürcsit fél órával, akkor talán nem kelne éjjel. A fürdetést meg apránként, 5-10 percekkel kell eltolni, úgy kevésbbé veszi észre. Legalábbis mi úgy csináltuk.

2011. febr. 21. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!