Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kaphatok valami pénzt gyest...

Kaphatok valami pénzt gyest vagy vmit, ha még nem dolgoztam soha?

Figyelt kérdés
Sajnos amióta végeztem a fősulival nem tudtam még elhelyezkedni.24 éves leszek, lassan szeretnék babát, ezért kérdezem. Persze így nem mernék bele vágni, de nagyon elkeserít a helyzet, hogy a legutobbi helyről is elutasítottak mert pályakezdő vagyokk... (óvónő)
2011. febr. 20. 22:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Gyest mindenképpen kapnál, de az csak 25ezer Ft, illetve járna a családi pótlék is, az pedig durván 13ezer. Tehát összesen 38ezer Ft-ot kapnál havonta a babázás ideje alatt. Na meg az sem elhanyagolható, hogy biztosított lennél.
2011. febr. 20. 22:17
 2/8 anonim ***** válasza:

gyest, az ugyanis alanyi jogon jár 3 évig 28500ft + családi pótlék 12500ft/hó

(persze igényelni kell ,majd)

2011. febr. 20. 22:17
 3/8 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat.

akkor az hülyeség, hogy legalább egy évet dolgozni kell, ahhoz, hogy kapjak gyest??Mert ilyet is halottam.

2011. febr. 20. 22:21
 4/8 anonim ***** válasza:
Az nem a gyesre, hanem a gyedre vonatkozik. De ott van durvább feltétel is, mert a 365 napnak a szülést megelőző két évben kell meglennie és legkorábban a tgyás folyósítása után megszűnt munkaviszony is kell hozzá.
2011. febr. 20. 22:30
 5/8 A kérdező kommentje:

Értem!

Köszönöm a felvilágosítást!

Most aztán el vagyok keseredve, attól függ, hogy mikor lehet gyerekem, hogy mikor tudok elhelyezkedni...ez szörnyűűű (mert ugye amig nincs biztos háttér nem merek gyereket vállalni..:)

2011. febr. 20. 23:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát ennyi össz. jövedelemmel ne is,mert az öngyilkosság.
2011. febr. 20. 23:35
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálunk az önkormányzatnál lehet még igényelni rendkívüli gyermekvédelmi támogatást ami akkor jár ha nem haladja meg a keresetetek a 34.000FT/főt.
2011. febr. 21. 13:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!
2011. febr. 22. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!