Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16-18 Hónapos babákkal milyen...

16-18 Hónapos babákkal milyen fejlesztő játékot szoktatok játszani?

Figyelt kérdés
Egyáltalán mit játszotok velük? Milyen fejlesztő játékai vannak amit szeret is és hasznos is? Már néha úgy érzem unja a játékait meg engem és már nincs ötletem mit játszani vele ami újdonság és érdekli is.
2011. febr. 19. 22:32
 1/4 anonim ***** válasza:

Kisfiam 17 hónapos lesz. Mi szoktuk gyakorolni az építőkockával való építést - persze mindig csak rombolni akar, a bábel torony építést, a formabedobózást, golyópályázunk, stb. Egyébként imádja az állatos kemény könyveit, állandóan hozza valamelyiket, hogy azokat nézegessük - imádja, ahogy utánozom az állatokat, hogy elmondom a nevüket, és ő is már szinte mindegyiket ismeri, megnevezi, vagy utánozza.

Fa formaberakót egyedül ügyesen kirakja, montesszori tornyot egyedül összerakja, formaberakóban egyre több formát felismer, és jó helyre rak.

De igazából minden egyéb érdekli a lakásban, ami nem játék - fiókok, szekrények kipakolása, nekem segít mosni-teregetni, ilyesmi. És persze sokat vagyunk kint, ott meg nem fejlesztő játékozunk, hanem játszótérre megyünk, vagy csak összetalálkozunk más környékbeli gyerekekkel az utcánkban, és elvannak együtt.

2011. febr. 19. 22:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Mi sokat rajzolunk, színezünk, bábozunk, építünk, mesekönyvet nézegetünk.Holnap sógyurmázni fogunk.
2011. febr. 19. 22:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Első vagyok... de jó lenne, ha ezeket is csinálhatnánk... de hiába adok színes ceruzát a kezébe, csak eszi. Így a gyurmázásról még álmodni sem merek. :(
2011. febr. 19. 22:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én lányomat sem érdeklik a játékai, mostanában azt szereti ha mondókázunk. Még nem beszél, de már halandzsázva mondja velem. Már enni is úgy eszik, hogy közben mondókát kell mondanom. Szoktam vele azt is, hogy "sétálunk, sétálunk, egy kis dombra lecsücsülünk, csüccs". És a végén lecsücsül, mondja is hogy csüccs. Ez nagyon tetszik neki.
2011. febr. 19. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!