Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » MMR utáni mellékhatások,...

MMR utáni mellékhatások, másnál volt ilyen?

Figyelt kérdés

Kisfiam 17 napja kapta a 15 hónapos MMR oltást. A 9. és 10. napon lázas volt, harmadnap hőemelkedéses. Közben kijött pár apró pöttyöcske a füle tövénél és a hasán. Mire a hőemelkedés is és a pöttyök is elmúltak, begyulladt a szeme. A szemészorvos szerint ehhez köze lehet a védőoltásnak is.

Már nem volt piros a szeme, a pöttyök is elmúltak, mikor az oltástól számított 14. napon megint felment a hője, egy fél napon keresztül hőemelkedése volt (37,6). Másnap már ez sem. Elkezdtük azt hinni, hogy végre vége a védőoltás körüli mizériának.

Ám most, az oltástól számított 17. napon egyszer csak elborította a hasát és a hátát sok halvány, szabálytalan, kb. búzaszem nagyságú folt. Megnéztem a neten, hogy néz ki a kanyaró, és bár ott vadabb képeket láttam, de mintha arra hasonlítana.

Semmi más tünete nincs, nem lázas, nincs hőemelkedése, nincs rossz kedve, étvágya is van, csak ez a sok folt....

Másnál volt ilyen mellékhatás? Hangsúlyozom, nem a rubeola szerű pöttyökről van szó, azon túl voltunk kb. egy héttel ezelőtt. Ezek nagyobb, szabálytalanabb foltocskák, és beborítják a hasát, hátát.

Kíváncsi lennék, hogy ilyen kijött-e más babánál is.

Köszi a válaszokat.

2011. febr. 19. 10:15
 1/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nekünk egyetlen pöttyünk sem volt az oltás után, csak láza volt egy napig, az sem magas(38,4 max.). Én mindenképpen megmutatnám az orvosnak, már csak azért is, mert nálunk éppen bárányhimlő járvány van(igaz, nem tudom, te merre laksz, és esetleg arra is van-e).
2011. febr. 21. 19:57
 2/7 anonim ***** válasza:

Kislányom ma kapta meg, direkt rákérdeztem, mire számíthatunk, nekünk azt mondták, nem valószínű, hogy lesz mellékhatás.

De ezt a 10.napos dolgot ma már másodjára olvasom, kicsit megijedtem:-S

2011. febr. 21. 22:22
 3/7 anonim ***** válasza:
Kisfiamnak semmit nem okozott a 15 hónapos oltás,még hőemelkedése sem volt tőle. Szerintem holnap vidd el orvoshoz a fiadat!
2011. febr. 21. 22:22
 4/7 anonim ***** válasza:
orrfolyás és szemgyulladás volt nálunk
2011. febr. 21. 22:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia, nekünk hőemelkedés volt aznap meg másnap, aztán 9-11. napig magas láz, utána pöttyök. Szeritnem vidd vissza mindenképpen az orvoshoz, mert előfordulhat hogy akár az oltástól van ez, de az is megeshet hogy mivel az oltástól legyengül egy kicsit a szervezet, pont elkapott valamit még erre rá. :(
2011. febr. 21. 23:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Mi ma megyünk erre az oltásra és azt szeretném megkérdezni hogy egy vagy két oltást kapott a babád?
2011. febr. 22. 10:06
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat. Másnapra elmúlt neki, így nem vittem vissza a dokihoz.

Mi egy oltást kaptunk, mert kértem az orvost, hogy a Prevenart később adja be, mert eddig mindegyik oltásra érzékenyen reagált (több napos láz), és jó lenne, ha nem nyomnánk most egyszerre tele két oltással is, mert az MMR önmagában is durva. Szó nélkül beleegyezett.

2011. febr. 22. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!