Asztmatikus hörghurutnál lehet használni a disznózsíros pakolást?
Én is asztmás voltam kicsi koromban, állítólag fél éves koromtól. Akkoriban volt eukaliptuszos krém, amit a mellkasra kellett kenni. arra amlékszem, hogy hűvös volt és jobb lett tőle. Tizenévenen kinőttem.
A disznózsír népi hihedelem, mint a kondás inge!
Sógoromék kisfiának is most van hörghurutja, neki már olyan szintű, hogy injekcióra hordják reggel-este + a teofiles kúpot kapja.
Szóval, a gyógyszertárban lehet kapni Luuf balzsamot, az nagyon jó. Mentolos, olyasmi, mint amit fentebb írt valaki, hogy régen nekünk is kenték eukaliptuszos krémmel a mellkasunkat (még a reklámra is emlékszem: "A mellemre is mami!" :D), de ezt csak hátra lehet kenni. Segíti a légzést.
Nálunk a pót anyám libazsírt használt, és segített.
Az összes gyógyszerét megkapta már a kicsi, semmi sem segített, hogy megnyugodjon, órák óta vagy üvöltött vagy fulladt, a doki meg csak a karját tárogatta, hogy türelem jobban lesz napokon belül, 30perc után sugárban hányta a lerakódott trutyit a gyerekem, és el tudott aludni, szabadabban lélegzett. Én is néztem furcsán, nem hittem benne.
Amúgy átmelegíti a mellkasát a zsír, ezért hat, feloldja a lerakódott trutyit, ergó hamarabb szabadul a szervezet a gondot okozótól, nem csak az illóanyag miatt segíti a légzést.
Amit még kipróbálhatsz, az a paskolás, kanalat csinálsz a tenyeredből, és ritmusosan átpaskolod a hátát, mellkasát. "erősen", ritmusosan, ez is segíti felköhögni a trutyit, nem csak tüneti kezelés.
/És mielőtt jönne valaki, előbb az orvos, kórház, és a lábadozás idején, gyógyulás segítendően jönnek a házi praktikák, és a fiamnál sajnos nem egyszer volt bronchitis, és rohantam vele kórházba az első fulladás gyanúnál./
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!