Leírnátok 9-10 hónapos babátok egy napi étrendjét?
9 hónapos a fiam!
Ébredésnél (fél7 körül)-cicizik!
Aztán elviszem a nagyot oviba, így kb 8-fél9 mire igazából asztalhoz ülünk!
Akkor kap vajas kenyeret, esetleg valami felvágottat, vagy egy kis péksüteményt .Persze nem eszik rendes adagot, csak kb 10-15 falatkát!(szépen rág már 8 foga van)!Teát hozzá., desszertnek egy joghurt, vagy krémtúró!
Aztán 11-1ig szundi!
1 körül ebéd!Főzelék, husival, vagy leves tésztával, vagy épp amit főzök!Desszert gyümölcs, vagy joghurt!
5körül ismét kajcsi, ami mindig más!Szereti a tejpépet, vagy kaja ebédről, vagy csak egy kis főtt zöldség!
Aztán fél8körül fürdés, utána pár falat kenyér májkrémmel, vagy vajjal, esetleg lekvárral, és be az ágyba , ott cici, és alvás hajnali 4ig, aztán akkor megint cici, és alszik reggelig!Kb így meg nálunk!Remélem nem hagytam ki semmit!
Az én kisfiam 9 és fél hónapos!
7:00 220ml tápi
10:30 200g gabonapép+gyümölcs(felesben)
13:30 200g husi+répa+zöldség stb.(főzelékként)
17:00 150g gabonapép
20:00 200ml tápi
Étkezések között néha kiflivég,kenyérhéj
18-án lesz 10 hónapos:
reggel este tápszer, mert már sajna nincs tejem. 240 ml alkalmanként.
tízórai: 2 gyümi (mondjuk alma+banán) + 2 babakeksz vagy a milumil 7 gabonás péppel sűrítem
ebéd: kb. 400g főzelék (pl. kapros tökfőzi kumprival sűrítve+husi, vagy hétvégén répa, krumpli, egyéb zöldségek húslevesből+húslevessel felengedve, +husi bele) mindent szeret szerencsére, de sajnos tejfehérje llergiás, ezért van még a tökfőzi is krumplival sűrítve.
uzsonna: u. mint a tízórai, vagy rizstejből főzök laza tejbegrízt és hozzá keverek pépes gyümölcsöt.
szokott nassolni is, inkább délután az uzsonna után, de szokott délelőtt is néha: babakekszet elmajszol vagy néhány pufit, gesztenye marcit a csokija nélkül, mamáéknál szokott kapni babapiskótát.
foga még nincs, ezért az étkezésken még pépesítve eszik.
rengeteget kunyizik tőlünk, ami olyan, abból szoktam adni pár falatot neki, de az nem mérvadó.
Szia!
7:30: Szoptatás
9:00: Gyümölcs joghurttal, darált háztartási keksszel vagy mindkettővel, esetleg egy kis túró is bele.
10:30: ilyenkor alszik, ahhoz újra szopizik egy kicsit, de ha nem vagyunk otthon, akkor ez kimarad.
13:00: Ebéd. Az esetek felében már azt eszi, amit mi, de ha olyat főzök, amit ő nem ehet (száraz hüvelyesek, tejfölös, tojásos dolgok), akkor főzök neki. Ma brokkolifőzelék volt csirkemellel, kefíres habarással.
16:30: Vajas/sajtkrémes kenyér, néha reszelt sajttal, felvágottal vagy tojássárgájával. Katonákra tépkedem, úgy eszi. Ha kér, utána narancs vagy mandarin. (Tudom, sokak szerint allergizál, de a védőnőm szerint adhatom, és nem pirosodott ki tőle a popsija).
19:30: Vacsora, a főzelék maradéka vagy joghurt meggyel, kefír, banán, ami jön. A tejpépet régebben nagyon szerette, de amióta rendes ételeket eszik, nem kell neki.
20:00 Fürdés, aztán szoptatom, alvás.
Éjjel meg két szopi még. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!