Hány évesek voltatok, amikor mertetek babát vállalni? Milyen iskolákat végeztetek, mi lett a szakmátok? Milyen anyagi háttérrel rendelkeztek? Hogy hívják a babátokat? (keresztnév)
én 26 párom 32éves. én diplomás vagyok,max gyed-el vagyok jelenleg otthon 9hós fiammal. párom szakmunkás, kárpitos végzettségű,de jelenleg ablakgyártással foglalkozik.
2auónk van az egyikre májusig van még hitel,(mindjárt vége,jeee:D)egyéb hitelünk nincs és saját lakásunk van.
igazából hónapról-hónapra élünk,de jó szinvonalon.
Barnabás a baba
Szia! Én 28, a párom 31 volt, amikor megszületett a fiúnk. Ő autószerelő, nekem érettségim és két OKJ-s végzettségem van (pénzügyi az egyik, ingatlan értékbecslő a másik). Multitól jöttem szülni, max. gyeddel. Autónk hitelmentes, lakásunk hiteles, még 17 év van hátra.... :) 1. házassági évfordulónkra született Bence. És remélhetőleg úton van a 2. gyerkőc. A kisfiam 2 éves lesz tavasszal.
Nálad mi újság? Gondolkodtok a gyerkőc témán vagy már van?
Köszönöm az újabb válaszokat! Nagyon jó olvasgatni őket!
Én még nem tervezek babát. Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánok!
Huh,..
Mertem volna én előbb is, csak nem volt rá partner. Végül 29 és 31 évesen szültem.
Befejezett szakközép, szakmával, postaforgalmi érettségi. Folyamatban egy kétszakos bölcsész informatikus könyvtáros-művelődésszervező szak. Most államvizsgázok nyáron.
Anyagi hátterünk katasztrófa, mióta férjemet elküldték a jól fiezető állásából segélyt is kapunk, annyira padlón vagyunk. És ez még így lesz 3-4 évig, amíg kifutnak a hiteleink...
Lányaink Szabina és Laura (2,5 és 1 évesek)
29 éves leszek,férjem 37 lesz.Kisfiunk Adrián 18hónapos.
Egészségügyi főiskolát végeztem, majd 2-t OKJ-s szakmát,angol középfokú C nyelvizsgát.Vidéki kis városban lakunk,ami a saját családi házunk (240nm), ebben van egy saját lakrészünk.2 autónk van,egyik sem hiteles.Lakáshitelünk nincs.Férjem szakmunkásként gyári dolgozó.Mindenünk megvan,amire szükségünk van.
21 voltam, amikor eldöntöttük, hogy babát szeretnénk, a férjem 23, éppen akkor házasodtunk össze. Nekem akkor 6 félévem volt meg a főiskolából, a férjem pedig már diplomás volt. A terhesség alatt letettem az államvizsgát én is. Mivel 18 éves korunk óta dolgozunk mindketten, így nem teljesen kezdőként indultunk a munkaerőpiacon. Én már 4 éve dolgoztam a munkahelyemen amikor megszületett a picúr, a párom pedig 6 éve.
Anyagiakban csak magunkra számíthattunk mindig is, de sikerült a baba előtti pár évben félretenni egy kicsit és sikerült még a terhesség alatt lakást vennünk.
Szóval összességében a szüléskor mindketten diplomások voltunk, mindketten biztos állással rendelkeztünk és volt egy saját lakásunk is - igaz hitellel.
Babázás alatt sikerült megszereznem a mester diplomát is, így mikor visszamentem dolgozni, megint emeltek a fizetésemen. Ezt különben mindenkinek ajánlom, hogy ha mást nem is, nyelvet mindenképpen érdemes tanulni az otthon töltött évek alatt, hogy piacképes maradjon az ember.
Kristófnak hívják a fiunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!