Más babájának is a felső állkapocs ívén kívül van az alsó állkapcsa/fogai?
Figyelt kérdés
Kislányom egy éves, 8 foga van. Alul még csak 2, de azt a 2 fogát sokszor a felső fogsor elé rakja. Ha kijön alul a többi foga, akkor normálisan fogja tartani az állkapcsát?2011. febr. 10. 22:20
1/10 anonim válasza:
Ez az előreharapás. Nem egy jó dolog.
Beszélj fogorvossal! Nemcsak hogy nem szép látvány, de nem is egészséges.
2/10 A kérdező kommentje:
Nem mindig csinálja ezt, van amikor behúzza! Lehetséges hogy ha kinő a többi foga, akkor helyrejön ez?
2011. febr. 10. 22:54
3/10 anonim válasza:
Nekünk sosem volt ilyen,akkor sem amikor kevesebb foga volt,szóval szerintem is járj utána.
4/10 A kérdező kommentje:
És egy 1 évest el lehet vinni fogorvoshoz???
2011. febr. 10. 23:18
5/10 anonim válasza:
Nálunk sincs, és nem is volt ilyen.
7/10 anonim válasza:
Lehet, hogy buldogharapás, de lehet, hogy csak rossz szokás, majd a fogorvos megmondja. Ha ilyen a harapása, akkor sincs nagy baj, nekem is volt kicsi koromban és kisiskolás koromban jól sikerült szabályozni. de amíg volt, addig sem volt feltűnő, egy fényképen sem látszik, stb, nyugi! Amúgy szerintem ezt ebben a korban még nem látni, 2 fogból (tudom,h fönt van 6), hogy milyen lesz a harapása.
8/10 anonim válasza:
Ha vissza tudja húzni, lehet, hogy csak az izmok renyhesége okozza a tünetet. Érdemes fogszabályozó szakorvossal beszélni. Nyilván most még nem sok mindent tud tenni, de legalább megtudod, mire számíthatsz, kell-e majd fogszabályozó, és ha igen, mikortól. Vannak például tornák, amiket egészen kis kortól be lehet tanítani a gyereknek. A kis sógoromnak pl. sokáig vonalzót kellett szorítania, hogy edződjön az állkapcsa.
9/10 anonim válasza:
ha szórakozik így akkor lehet jön a többi fog, nem?és ezzel "maszírozza"vagy ha sokáig úgy van neki akkor tényleg vinném fogorvoshoz
amúgy mi szemészetre vittük 3,5 hósan, szóval sima fogdoki megnézi és elmondja mizu :)
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azt hiszem megvárom míg kijön alul legalább még 2 foga, és akkor már jobban látszik hogy mi a helyzet. Egyébként csak néha rakja előre az alsó 2 fogát, lehet hogy csak így játszik! Már az is eszembe jutott, hogy beleharaptatok vele pl sajtba, és megnézem hogy a harapásnál hol van az alsó fognyom :)
2011. febr. 11. 12:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!