Szerintetek az normalis hogy a 2 hetes kisbaba egyszer 80 ml anyatejet eszik, es maskor 100 ml?
Ha ez megnyugtat, az én lányom 1 hetesen is simán bevert 160gr anyatejet. :)
Ezek szerint nem szoptatod, hanem üvegből adod neki a lefejt tejet?
Nem emlékszem már pontosan, de mintha vmi olyan rémlene, hogy az első 2 hétben annyiszor 10 gr-ot eszik egy baba, ahány napos. De lehet most hülyeséget mondtam. Eszerint 120 gr-ot is ehetne evésenként.
Kibukná, ha már nem férne a pocijába, ami nem kell neki, vagy meg sem enné.
Én is most megnéztem a kisfüzetünket, nagyevő a lányom, 2 hetesen 140-160-at evett. (Csak anyatejes, szopik, néha mérem.)
igen is túl lehet etetni az anyatejes babát. egyet láttam még a kórházban, szinte óránként evett meg a baba 70 ml-t, persze sokat pukizott, sírt, és csak szopott, szopott. már az anya is mondta 2 nap után, hogy ebből cumi lesz (3. gyereke volt), mert észrevette rajta, hogy csak cicizás miatt, azaz a szopó reflex miatt szopizik.
az én lányom is kis mértékben túl ette magát az első hónapban. 3 kg alatt született, egy kicsit sárga is volt, ezért keltegetnem kellett, 3 óránként enni kellett. én szorgalmasan keltegettem, ennek az lett az eredménye, hogy zöldes lett a kakija, kicsit fájt is pocakja. 1 hónap után azonban áttértünk arra, hogy eszik amikor akar, így szépen 3,5 óránként evett, magától kelt, és meg is szűnt a túlevése.
szóval ha fáj is hasija, illetve ha zöldes a kakija, akkor elképzelhető, hogy túleszi magát.
ha üvegből eteted, akkor ne adj neki 80-nál többet egyszerre, próbálj cumit adni neki, lehet, hogy nála is a szopási inger miatt van, hogy úgy tűnik, mintha többet enne. ezt egyébként szoptatással is megoldható. sajnos én rövid ideig szoptattam, 7 hétig, így túl sok tapasztalatom nincs ebben. tudom, hogy sokan az igény szerinti szoptatás híve, nálunk ez nem működött.
hozzáteszem, hogy nem biztos, hogy ennyi mennyiség sok a picidnek, ezt úgy tudod kiszámolni, hogy a jelenlegi súlyát (kg-ban) megszorzod 150-nel, majd elosztod az étkezásek számával. tehát ha pl. 4 kg és 8-szor eszik, akkor 4X150 és az osztva 8-cal, így az átlag 75 ml egy evésre. ez az átlag, ettől lehet kevesebb és több is.
Tényleg túl lehet etetni anyatejes babát is, de azért nem 80 grammal, ha minden alkalommal úgy hagyja abba az evést, hogy már az orrán folyik kii a tej, akkor esetleg. De 80-100 az teljesen oké. De úgyis látod rajta, ha fáj a hasa, vagy valami diszkonfort érzése van.
Ha nincs és a pisis-kakis pelusok száma stimmel, akkor minden rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!