Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi folyadékot iszik 1 év...

Mennyi folyadékot iszik 1 év körüli babád? Mennyi a javasolt folyadékfogyasztás ebben a korban?

Figyelt kérdés

Kislányom már csak egyszer-kétszer szopizik, így anyatejjel már nem visz be sokat. Cukor nélkül adtam neki eddig az édeskömény teát, de így csak max. 2 dl-t iszik meg. Nem kevés ez?

Ha cukrot is teszek bele, akkor 1 dl-t is megiszik egyszerre!

Mi lenne a jó neki?

2011. febr. 9. 13:50
 1/4 anonim ***** válasza:

En sem tudom, mennyi az, amennyit kellene, de az en kisfiam is kb 1,5-2 dl teat iszik meg, de nem cukrozom, csak izesitetlenul. Este elalvas elott szopik, illetve hajnalban 4-5 fele. Tapszert, tejitalt nem fogad el, max. 40-50ml-t, de csak reggel, ja es nesquick kakaoval. :-(

En is orulnek, ha tobbet inna. Egesz nap kinalgatom...

2011. febr. 9. 14:05
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja, szerintem ne cukrozd. Attol csak szomjasabb lesz, es hozzaszokik az edes lottyokhoz. Raer meg kesobb is ezekkel.
2011. febr. 9. 14:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Tegnap olvastam Kecskeméti bébiételes kis füzetecskét és abban az van, hogy egy 10-12 hónapos baba folyadékigénye 110-125 ml/kg. Na ez alapján (alsó értéket nézve) az én kislányomnak kb. 9 dl folyadékot "kellenne" inni, de ő tápszerrel együtt 500-600 ml többet nem iszik. Dokinénit kérdeztem, azt mondta nem gond.
2011. febr. 9. 15:02
 4/4 anonim ***** válasza:

Kisfiam 15 hónapos, kb. 3-4 dl vizet iszik, a teát nem nagyon szereti.

10 hónapos koráig szopizott, addig ő sem nagyon ivott, még nyáron sem.

Amióta tápszert iszik, azóta jobban megy a víz is :)

2011. febr. 10. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!