A babám már megint nem akar szopizni. Adnék neki tápit, beszéljem meg az orvossal?
a te gyermeked!!
senkinek nem tartozol beszámolóval, hogy mivel és mikor eteted. azt tedd, ami neki a legjobb és amit jónak látsz.
Szia!
"legszívesebben hagynám az egészet, de félek, hogy a doktornő nagyon le fog szúrni érte" Azt hiszem, itt van a kutya elásva. Büszke lehetsz magadra, hogy eddig tudtad szoptatni (6 hónap az rengeteg idő!), erre kéne gondolni, nem arra, hogy a doktornő le fog szúrni. Már bocsánat, de kit érdekel egy vadidegen véleménye? Te tudod, hogy mindent megtettél, a többiek meg le vannak ejtve.
Ha rendesen végigkísérte a baba első 6 hónapját, akkor tisztában van vele, hogy küzdöttél az első perctől fogva, nem tehet szemrehányást neked.
Az viszont nem helyes, hogy ugyanazt a tápszert adod neki, mint 1 hónapos korában. Ha nem tudod, hogy milyet adj neki, akkor kérdezd meg a patikust vagy hívd fel a dokit. (Ha a családban előfordult már tejérzékenység, akkor célszerű hipoallergén tápit venni, ezt viszont a doki fel tudja írni, úgy olcsóbb lesz.)
Szia!
Szerintem nyugodtan adj neki tápszert, ha ettől nyugszik meg. Nem lesz attól kevésbé egészséges a baba és nekem nagyon nem tetszik az, hogy a csak tápszeres babák szüleiben azt az érzést keltik az emberek, hogy az ő babájuk nem lehet annyira egészséges, ez szerintem hülyeség. Az jó, ha valaki tud szoptatni, de azzal sincs semmi baj, ha nem. Attól még a babája lehet egészségesebb is, mint egy csak anyatejesé.
Szóval fel a fejjel és tényleg ne félj az orvos véleményétől, a te babád, ha mindketten megnyugszatok, akkor jó!
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!