Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Újra pánik keltés, vagy igazság?!

Újra pánik keltés, vagy igazság?!

Figyelt kérdés
BPA-tartalmú cumisüvegek, amelyek hő hatására egészségkárosító anyagokat bocsátanak ki. Pl.: AVENT....én KUKÁZOM az TUTTI!!!
2011. febr. 5. 20:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
Akkor kukázd. Majd két hét múlva kitalálják, hogy mégse, és a sok gyorsan cselekedő majd veheti az új üvegkészletet. Végül is erre megy ki az egész. :)
2011. febr. 5. 20:55
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
mi az, hogy újabb? ez kb. 1-2 éve volt, azóta nem gyártanak BPA tartalmú cumisüvegeket a nagy cégek. Persze noname kínai piacos tuti BPA-s, de a többi nem. ha az aventet 1-2 éve vetted, akkor ne dobd ki, tuti bpa mentes.
2011. febr. 5. 20:58
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nem, nem 1-2 éve vettem, hanem 2 hónapja. Egyébként az AVENT honlapján néztem meg. A kicsi fehér színű üvet BPA-tartalmú, a méz-színű ('hál Istennek azt használjuk többször), nem tartalmaz BPA-t.
2011. febr. 5. 21:01
 4/11 anonim ***** válasza:
77%

Nem pánik keltés!

Volt a spektrumon egy műsor már vagy 2 éve, amiben ilyenekről is volt szó.

De nem kimondottan a hő hatására hanem a mikrózással oldódik ki belőle nagyon minimális rákkeltő anyag.

Ne dobd ki az üvegeket mert fölösleges.Tudni illik majdnem az összes műanyag edény, tányér, cumisüveg ebből a műanyagból készül.Ezek a műanyagok az alján lévő jelöléseknél vagy a csomagoláson a háromszögben lévő 7 jelzést viselik.

De még egyszer mondom nem hő hanem mikrózás hatására oldódik ez az anyag.Tehát elegendő ha egy üveg kancsóban melegítesz és úgy öntsd a cumi üvegbe.

2011. febr. 5. 21:04
 5/11 anonim ***** válasza:
64%
Én eleve utálom a műanyag üvegeket.Pici korukban csak üveget használtunk.Annál jobb nincsen.
2011. febr. 5. 21:05
 6/11 anonim ***** válasza:
megtennéd, hogy belinkeled, hogy az avent az oldalán hol írja, hogy a fehér bpa-t tartalmaz?
2011. febr. 5. 21:26
 7/11 anonim ***** válasza:

nekem a hagyományos avent-os üvegem van, az bpa mentes.

Melyik a fehér, met ha ez:

[link]

akkor ez bpa mentes.

2011. febr. 5. 21:49
 8/11 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy az Aventnek csak a mézszínű üvegei BPA mentesek! A csomagoláson is rajta kell lennie annak, hogy BPA free! Sajnos sok bolt még a készleten maradt üvegeit árulja, általában ezeket akciózzák le (mármint amelyik nem BPA mentes).
2011. febr. 5. 23:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem a régebbiek mézszínűek (avent naturally), amiket mostanában vettem az mind szép, tiszta színű. A legújabb ez a gyűrűs... Minden üvegen az volt, hogy mentes.
2011. febr. 5. 23:54
 10/11 anonim ***** válasza:

23.54-es vagyok. [link] 0% BPA

[link]

2011. febr. 5. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!