2 injekciót adattatok be 2 hónapos korban? Erre a gennyes agyhártyagyulladás ellenire gondolok, ti ezt kértétek? És még mikor is kapják? 4 hónaposan azt tudom, de ezen kivül is?
Figyelt kérdés
2011. febr. 4. 14:49
1/6 anonim válasza:
Nekünk is így volt, ahogy te írtad. Nem volt tőle semmi baja, hogy egyszerre 2-őt kapott.
2/6 A kérdező kommentje:
Az enyém 2 hósan belázasodott,másnap semmi baja nem volt.Amúgy még mikor jár ez? 4 hónapos kora után lesz még?
2011. febr. 4. 14:58
3/6 anonim válasza:
Én már azt sem tudom, melyiknek mi a neve, de azt tudom, hogy az első kötelezők után 13 hónaposan kapott kisfiam egy nem kötelezőt, ami szintén agyhártyagyulladás elleni (Neis vac volt a neve - erre emlékszem), majd most 15 hónapos korában is kapott egy kötelezőt, és egy nem kötelezőt, ami szintén valamelyik agyhártyagyulladás ellen véd. A doki mondta, hogy egy hónap múlva megint lesz egy nem kötelező, szintén agyhártyagyulladás elleni. Hogy ennek hány fajtája van???
4/6 anonim válasza:
Hát, elég fura, hogy ennyit kapott a kicsid gennyes agyhártyagyulladásra, kedves utolsó! Elvileg erre kétféleképpen lehet oltani: a) egyéves kor előtt, ekkor két oltást kapnak, b) egyéves kor után, ebben az esetben viszont csak egyet. Mi a kéthónapos kötelezővel a pneumococcus (tüdőgyulladás és társai) elleni nem kötelező oltást kaptuk, ez ingyenes, a gennyes agyhártyagyulladás elleni viszont fizetős. Pneumococcus elleniből kaptunk még egyet, talán négyhósan, ha jól emlékszem, és a 15 hónapos oltással együtt kapja majd meg a harmadik ismétlő oltást. Gennyes agyhártyagyulladás ellen is egyéves kora előtt kapta meg a két szurit, de mondom, az fizetős, és abból kettőnél többet biztos nem adnak!
5/6 anonim válasza:
Azért írtam, hogy nem tudom, milyen agyhártyagyuszi, mert nem kérdeztem rá a dokira. A neis vac tényleg fizetős volt, de mostaniért sem kellett fizetnünk. Dokim gondolom nem hülyeséget ad be neki, na meg van oltási kiskönyve is, minden le van jegyezve benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!