Vizesruhás borogatás akkor is, ha sír tőle?
Figyelt kérdés
Magas láza van a kisfiamnak (39,2 volt, mielőtt elalud), próbáltam borogatni, de nagyon sír tőle. A sírás pedig megemeli a testhőmérsékletet. :-( Mi az okosabb ilyenkor? Borogatni, vagy békén hagyni? Lázcsillapítót már kapott.2011. febr. 4. 12:43
1/5 anonim válasza:
Nem tudom, hogy melyik gyerek tűri az ilyesmit szótlanul...
Az enyém legalábbis nem.
A láz pedig nem szabad 38 felett legyen tartósan. Nem tudom mennyi idős a kicsi, de akár rángógörcsöt is kaphat tőle.
Nekünk bevált az állott, ecetes vizes borogatás...
Megpróbálhatod a fürdőt is. Testmeleg vízbe teszed, aztán lassanként hűtöd le 35 fokig. Nálunk ez sem ment sírás nélkül amúgy.
2/5 anonim válasza:
Én úgy szoktam ilyenkor, hogy vagy hűtőfürdőzöm, vagy veszek egy textilpelust, levetkőztetem (pelenka marad), bevizezem a textilpelust és körbecsavarom vele. Az enyém is szokott sírni tőle, de muszáj levinni a lázát valahogy.
Ilyenkor az ölembe szoktam ültetni és mesét olvasunk vagy tévézünk.
3/5 anonim válasza:
Én inkább a kúp, lázcsillapító, hűtőfürdő híve vagyok. Nem kellemes ez utóbbi, de hatásosabb,mint a borogatás.
4/5 anonim válasza:
Inkább fürdő, mert a borogatás akkor ér valamit ha nagy testfelületet érint. És hát inkább ücsörögnék én is egy kád langyos vízben, amit ha fokozatosan hűtesz, nem is annyira kellemetlen, mint rongyba csavarva.
5/5 anonim válasza:
Én sosem szoktam borogatni,inkább hűtőfürdőztesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!