Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ajánlanátok nekem gluténmentes...

Ajánlanátok nekem gluténmentes gabonafélét sűrítésre?

Figyelt kérdés

8,5 hós a kisfiam, és 1 éves koráig szeretném elkerülni a babapiskótát, háztartási kekszet.A főtt, összeturmixolt rizsen kívül még mivel lehetne laktatóbbá tenni a gyümölcsöt, joghurtot?

Köszönöm a válaszokat!

2009. febr. 8. 14:37
 1/7 anonim ***** válasza:
51%

Lehet kapni gabonapépeket,rá van írva,hogy van-e benne glutén.

Egyébként nem értem ezt a mizzériát mint még sokmindent sem mostanában,mintha valami méregről lenne szó.Amelyik babának jó az emésztése nem lesz semmi baja tőle.Nem véletlen lehet babapiskótát adni 6 hósan.

Sokan csak divatból ódzkodnak dolgoktól azt sem tudják miért.A legnagyobb gyerekem 15 éves,tejen nőtt fel,3 hósan főzelékeket kapott,és GLUTÉNT és CUKROT is.Semmi baja szerencsére.Most meg a kicsikkel már teljesen paranoiás leszek a sok hülyeségtől.Még szerencse,hogy azt eszik meg amit Ők akarnak,és nem én döntök.

2009. febr. 8. 14:58
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nekem az orvos írt ki sinlacot sűrítésre,az glutén mentes. Lehet magában adni pépként,de nagyon jó dúsításra is.
2009. febr. 8. 16:03
 3/7 anonim ***** válasza:

Szió!

Én gesztenyét szoktam a gyümölcsökhöz tenni, de sokan mondták, hogy a tejpéppel is sűríthetem.

Zita

2009. febr. 8. 16:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

szia! ugyan nem válasz a kérdésedre, de hátha tudod hasznosítani (és más is aki olvassa):

a héten jártam a Heim Pál coeliákia centrumában, mivel lisztérzékeny vagyok és a fiam is örökölte a hajlamot (genetikai vizsgálat volt). most 4 hónapos korától már glutént fog kapni, mert az orvosok már biztosan tudják, hogy a BABÁKNAK JOBB ha HAMARABB kapnak glutént, mintha csak 1 éves kor után. így az immunrendszer nagyobb eséllyel fogadja el.

azt mondta az orvos, hogy tévhit, amit most a házi gyermek orvosok és védőnők szajkóznak...

hát én iszonyúan felháborodtam! miért nem tájékoztatják az édesanyákat a legújabb eredményekről? miért ilyen tudatlanok az orvosok? és mi van, ha egy babának hajlama van a lisztérzékenységre, csak nem tudják, mert a családban nincs ismert beteg és pont az lenne neki a jó, ha kapna hamarabb glutént? és akinek meg nincs hajlama, miért egyen rémes gluténmentes cuccokat 1 éves koráig?

bocsi, hogy ezt ide írtam, de azóta sem térek magamhoz...

2009. febr. 8. 17:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Ezt én is hallottam egy tv műsorban. Az orvos szerint anyatej védelemben érdemes glutént kóstoltatni a babákkal,így elkerülhető az allergia! Szerintem is tájékoztatni kellene erről az anyukákat!
2009. febr. 8. 19:09
 6/7 anonim ***** válasza:
én a Holle rizskrémet fogom hamarosan kipróbálni.
2009. febr. 8. 20:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, elgondolkodtatató.....
2009. febr. 9. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!