Kinek mi a tapasztalata a kisfiúknál tapasztalható fütyi ügyben?
Alig van az én 25 hónaposomnak lyuk rajta. Kicsit nagyobb, mint egy gombostűfej. Mi orvosunk (és a biztonság kedvéért több orvost is megkérdeztünk) szerint 3 éves korig, ha nem gyulladt, piros nem kell hozzányúlni, mert az ellenkezőjét érjük el vele.
Vigyázz, nehogy épp a "kezelésektől" legyenek ezek a visszatapadás gondok...
Én soha nem húzogattam, a dokim azt mondta nem szabad, és hogy fürdésnél is kitisztul, akkor se bántsam, majd ha 2 éves korára nem változik akkor azt ő megoldja.2 éves kontrollon írt fel neki krémet, egy hetet adott és ha nem használ akkor ő tépi fel.Szerencsére használ 2 nap alatt így megúsztuk.
Barátnőm kisfiát 3 évesen körül kellet metélni, mert húzogatta a bőrt, majd a gyerek orvos feltépte ha jól emlékszem 2x és ezzel olyan szintű szűkületet csináltak, hogy muszáj volt a műtét.
Attól, hogy lelkiismeretes, nem biztos, hogy követi a mai nézeteket. Te tudod...
Minden jót!
Sajnos tényleg nem értenek jóformán semmiben egyet az orvosok, nekem eddig 2 orvosa volt a fiamnak mind a 2 mást mondott.Én ezért hagyatkoztam a megérzéseimre, meg arra hogy arra a kérdésre hogy miért kell húzogatni azt a választ kaptam hogy mert kell és kész.
Arra meg hogy miért nem szabad, azt hogy azért mert ha felhúzzuk okozhatunk olyan hámsérülést amit észre sem veszünk, és annak a hegesedése fitymaszűkületet okozhat.Na én ezért nem húzogattam.
De csak érdekesség képen: ahol a barátnőm kisfiát műtötték 7 kisfiú volt 4nek volt húzogatva 3 nak nem még is mind a 7-et fitymaszűkület miat műtötték.Szóval ez sem feltétlenül jó, meg az sem.Így marad a jól bevált anyai ösztön.
Legutóbbi infó szerint - orvostól kapott infó - a kisfiúknak 3-4 éves koráig nem szabad "bántani2 a fütyijüket, mert hiába kezelik le, újból le fog tapadni, ha túl korán végzik el rajta a kezelést.
CSak abban az esetben kell a fent írt évnél előbb "bántani",ha láthatóan begyullad, vagy vmilyen elváltozás van a kisfiú fütyijén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!