Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek mi a tapasztalata a...

Kinek mi a tapasztalata a kisfiúknál tapasztalható fütyi ügyben?

Figyelt kérdés
Kisfiamnak már most harmadszorra fogja a doktornéni lekezelni, mert megint visszatapadt, annak ellenére, hogy szerintem jól tisztogattam fürdés közben.Ő most 23 hónapos.
2011. febr. 2. 16:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Alig van az én 25 hónaposomnak lyuk rajta. Kicsit nagyobb, mint egy gombostűfej. Mi orvosunk (és a biztonság kedvéért több orvost is megkérdeztünk) szerint 3 éves korig, ha nem gyulladt, piros nem kell hozzányúlni, mert az ellenkezőjét érjük el vele.

Vigyázz, nehogy épp a "kezelésektől" legyenek ezek a visszatapadás gondok...

2011. febr. 2. 16:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én soha nem húzogattam, a dokim azt mondta nem szabad, és hogy fürdésnél is kitisztul, akkor se bántsam, majd ha 2 éves korára nem változik akkor azt ő megoldja.2 éves kontrollon írt fel neki krémet, egy hetet adott és ha nem használ akkor ő tépi fel.Szerencsére használ 2 nap alatt így megúsztuk.

Barátnőm kisfiát 3 évesen körül kellet metélni, mert húzogatta a bőrt, majd a gyerek orvos feltépte ha jól emlékszem 2x és ezzel olyan szintű szűkületet csináltak, hogy muszáj volt a műtét.

2011. febr. 2. 16:31
 3/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. a mi doktornénink már kb. másfél évesen megnézte, de nem csinált semmit, csak egy ún. lágyító (Cutivate) krémet írt fel. azzal kellett kenegetni, és ha egy része le volt tapadva, akkor azt "tépte" le. azóta minden rendben volt, este fürdésnél hátrahúztam ahogy mutatta, kisfiamnak semmi gondot nem okozott. szerencsére nem volt se piros, se gyulladt. sajnos most pár napja megint nem tudom teljesen hátrahúzni.most megint kenegetnünk kell és jövőhéten csinálja meg megint vagyis választja le a bőrt.úgy látszik. h minden orvos máshogy áll a dolgokhoz. nekünk egy nagyon lelkiismeretes doktornénink van. mindenben számíthatunk rá, ezért is bízunk a szakértelmében.
2011. febr. 2. 16:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Attól, hogy lelkiismeretes, nem biztos, hogy követi a mai nézeteket. Te tudod...

Minden jót!

2011. febr. 2. 17:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Miért, mi a mai nézet?
2011. febr. 2. 17:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosok sem értenek egyet abban, hogy mikor kell a kisfiúk fütyijén a bőrt felhúzni.
2011. febr. 2. 17:47
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos tényleg nem értenek jóformán semmiben egyet az orvosok, nekem eddig 2 orvosa volt a fiamnak mind a 2 mást mondott.Én ezért hagyatkoztam a megérzéseimre, meg arra hogy arra a kérdésre hogy miért kell húzogatni azt a választ kaptam hogy mert kell és kész.

Arra meg hogy miért nem szabad, azt hogy azért mert ha felhúzzuk okozhatunk olyan hámsérülést amit észre sem veszünk, és annak a hegesedése fitymaszűkületet okozhat.Na én ezért nem húzogattam.

De csak érdekesség képen: ahol a barátnőm kisfiát műtötték 7 kisfiú volt 4nek volt húzogatva 3 nak nem még is mind a 7-et fitymaszűkület miat műtötték.Szóval ez sem feltétlenül jó, meg az sem.Így marad a jól bevált anyai ösztön.

2011. febr. 2. 19:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Legutóbbi infó szerint - orvostól kapott infó - a kisfiúknak 3-4 éves koráig nem szabad "bántani2 a fütyijüket, mert hiába kezelik le, újból le fog tapadni, ha túl korán végzik el rajta a kezelést.

CSak abban az esetben kell a fent írt évnél előbb "bántani",ha láthatóan begyullad, vagy vmilyen elváltozás van a kisfiú fütyijén.

2011. febr. 2. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!