Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van valakinek 34hétre születet...

Van valakinek 34hétre született babája?

Figyelt kérdés
Koraszülött babád mennyivel született,hogy dolgoztad fel?meddig kiséri a babát a koraszülöttség?
2011. febr. 2. 15:08
 1/9 anonim ***** válasza:
35 hétre született a kisfiam 2780gr volt, vissza esett 2495 re,sárga és elkapta tőlem a streptococcust(bakterium)6 hónaposan már 9350 gramm 1 évesen 11kg 800 gramm volt és járt.Most 28 hónapos 15 kg szépen fejlődik,nem beteges ,1 évesen kellett kardiológián menni szívzörej miatt ,ott azt mondták nem veszélyes egy év múlva menni kell,most márciusban megyünk majd.
2011. febr. 2. 15:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem én szültem, hanem én születtem kb 6 héttel korábban ezelött 29évvel. 2000gr-mal és 47cm voltam és kb.2éves koromra értem be a "többieket" magasság terén. és köszönöm szépen, azt leszámitva, hogy pici voltam semmi bajom nem volt/nincs most se ;-)
2011. febr. 2. 15:29
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

35 hetesen 2880 g-mal született. Kicsi nehézség volt, 5 naposan már haza mehettünk, akkor 2630 g volt.

Nem tudni mitől, elfolyt a magzatvíz. Nagyon meglepődtem, 1-2 nap kellett, hogy felfogjam, anyuka lettem. Addig nem lehetett 24 órában velem, mert infúziót kapott.

1. hónapban 1500g-ot, másodikban 1200-at, harmadikban 900-at gyarapodott, gyorsan behozta a lemaradást.

6,5 hónaposan egyedül állt!

Fel a fejjel! Ti jól vagytok?

2011. febr. 2. 15:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Unokahúgom ikrei születtek 34 hétre, 2 kilósan. Nem volt problémája a feldolgozással. Egészségesek, szépek, okosak, csak kisebbek voltak, mint az átlag. Nincs ebben semmi. Majd utolérik a többieket. :D

Most 19 hónaposak, 1 héttel öregebbek az én lányomnál. Centiben van köztük különbség, de ez inkább genetika miatt, illetve talán kevésbé érdeklődőek, és kevesebbet tudnak beszélni, mint az enyém. De ez elég hamar kompenzálódik sztem.

2011. febr. 2. 15:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

32. hétre született a kisfiam,1670g -al

3 hétig volt a PIC-osztályon, mivel azonnal másik kórházba kellet szállítani így é 5 napos korában láttam először.

Ez az 5 nap iszonyúan rossz volt, folyton sírtam, amikor engem már kiengedtek akkor jobb volt hogy láthatom, kezemben tarthatom, de az éjszakák akkor is rémesen teltek.

A kisfiam szerencsére nagyon erős volt már akkor is, meg sem kellet várni a 2000g-ot hogy haza hozhassuk.

Most pedig már nem is látszik rajta, hogy koraszülött teljesen utolérte magát.

Most 2 és fél éves.

2011. febr. 2. 15:59
 6/9 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

Én 33/34 hétre szültem 2100gos kisfiam.egyszerüen elfolyt a mvizem.Most 2hós mult s 4500g,54cm.Nagyon nehezen dolgoztam fel.Attol félek,hogy majd az ovival vagy sulival lesz gond,az agya miatt,mármint a felfogás gondolkodás miatt.

2011. febr. 2. 18:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Nyugi, hacsak nem mondtak már most ilyesmit akkor nem lesz gond.Ne stresszelj ilyeneken, semmivel nem butábbak a koraszülött babák mint akik normál időre születtek.

Jó egészséget nektek.

2011. febr. 2. 19:02
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mi a 32.hétre születtünk,1960 grammal ás 46cmrel.4 napig jártam be a kórházba hogy fájásaim vannak,senki nem hitt nekem,a végén még azt is a fejemhez vágták hogy oda akarok költözni,aztán amikor elfolyt a magzatvíz azt mondták legalább nincs min vitatkoznunk. Ez volt este 10kor,másnap 11kor indították meg a szülést,addig a babám magzatvíz nélkül volt. Mondanom se kell 6/8-as lett az apgarunk én annyira bedepiztem,hogy nem mertem megnézni a fiam,csak sírtam. 25 napot töltöttünk a koraszülött osztályon. Miután hazahoztuk folyamatosan aggódtam,hogy ne legyen semmi baj. A saját megnyugtatásomra elvittem gyógytornászhoz,aki heti 1x foglalkozik vele. Korának megfelelően fejlődik, 7 hónapos ,8200 gramm és 70cm. Valahol még mindig nem tudtam feldolgozni a dolgokat,de minden nap könnyebb,ahogy látom az én kis kicsimet fejlődni. Kitartás és fel a fejjel,nem lesz vele semmi baj,tudod ők igazi kis túlélők és belőlük lesznek a zsenik.
2011. febr. 2. 20:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok,köszi a vigaszt.háát remélem az enyém is kis zsenibaba lesz.
2011. febr. 3. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!