Mik a lisztérzékenység tünetei, és mennyi idő után jelentkeznek?
Figyelt kérdés
2009. febr. 7. 21:11
1/10 anonim válasza:
Bűzös, ecetes széklet, esetleg hasmenés, fogyás, vitaminhiányos állapot, sűrűn előforduló felsőlégúti megbetegedés. Az a baj vele, hogy általában nehéz felismerni, mert rövid távon nem szembeötlőek a tünetek, sokszor akár több éves gluténfogyasztás után ismerik fel. A lisztérzékenységnél a bélbolyhok sérülnek/pusztulnak, ez felszívódási zavarokat okoz, ennek eredménye a fogyás és a vitaminhiány.
2/10 anonim válasza:
Az én fiam is lisztérzékeny és nem volt semmi tünete,rutinvizsgálaton volt 1 vérvétel ott derült ki,de általában a puffadt has és a hasmenés a legfeltűnőbb jele a betegségnek.
3/10 anonim válasza:
A hugom lisztérzékeny, 1 éves kora körül azt vettük észre hogy hasmenése van állandóan, és mindent kihány , nagyon lefogyott szinte csont és bőr volt mire felismerték az okot - vidéken.
4/10 anonim válasza:
az első válaszolónak is igaza van. nem értem miért pontozták le.
egy lisztérzékeny, akinek csak 15 éves korában jöttek rá a kínjára.
5/10 A kérdező kommentje:
Nem én pontoztam le az elsőt,hiszen arra adott választ amit kérdeztem.Én személy szerint nem tartom jó ötletnek ezt a pontozást,egymás bosszantására szolgál.
2009. febr. 8. 19:33
6/10 anonim válasza:
én 4-5kg-t fogytam hirtelen, gyenge és fáradékony voltam állandóan, nagyon hullott a hajam is és 1-2 havonta hasmenésem volt. így derült ki pár hónap alatt a laktózérzékenység, és most vizsgálják a lisztérzékenységet is, 80-90% h az vagyok :( másfél éve megy a hajcihő, az egyik lelet pozitív, a másik negatív... :S
7/10 A kérdező kommentje:
Meglehet kérdezni hány éves vagy?
2009. febr. 11. 15:03
8/10 anonim válasza:
Az utolsó válaszoló vagyok. Sajnos kiderült 100%-ra, hogy lisztérzékeny vagyok, a genetikai vizsgálat kimutatta a rá való hajlamot is. Most leszek 18 éves, lassan 1 éve diétázom, hát nem mondom, hogy egyszerű. :S Jövőre egyetemre megyek, ott pedig még nehezebb lesz. :S Remélem mások könnyebben meg tudják oldani. :S
9/10 anonim válasza:
Kedves "utolsó" válaszoló! kitartást! meg fogod szokni, bár tudom, teljesen sosem lehet...
én fél év múlva leszek 30, megtanultam ezzel együtt élni. hidd el, sokkal jobb, hogy az ember egy diéta betartásával tulajdonképp egészséges, mint egy olyan betegség, ami látszik rajtad, az érzékeidet, képességeidet veszi el...
Sok sikert az egyetemhez!
10/10 anonim válasza:
Szia
Én májusban lettem lisztérzékeny (tehát még eléggé friss a dolog). Nekem csak annyi tünetem volt ,hogy vashiányos voltam olyan 1,5 évig és semmi gyógyszer nem segített.
További szép napot!:)
L/17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!