Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mik a tejérzékenység tünetei?

Mik a tejérzékenység tünetei?

Figyelt kérdés
Kislányom ekcémás volt, ezért a gyerekorvos úgy döntött, hogy csak tejérzékenység kezelésére való tápszert ehet. Most már 13 hónapos és abban egyeztem meg az orvossal, hagy adhatok neki beba 3 tápszert, csak figyeljem nagyon, hogy hogyan reagál rá? Pontosan mikre kellene figyelnem? Az allergiás reakciókat minden esetben kíséri bőrpír, vagy kiütés? Esetleg hasfájás hasmenés? Előre is köszi a segítséget!
2009. febr. 7. 20:49
 1/9 anonim ***** válasza:
85%

[link]

ezen a fórumon sokminden van, amúgy meg ha beírod a www.google.com-ba hogy tejérzékenység tünetei sokmindent találhatsz róla!!!!

2009. febr. 7. 20:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Már az újszülöttek esetében is jelentkezhet allergiás reakció az anyatejjel kiválasztott idegen fehérjékre. Az anya által fogyasztott nagyobb mennyiségű tej, tojás, illetve halhús a babánál hasmenést, kiütést vagy ekcémát válthat ki. Ez még nem feltétlenül jelent tejérzékenységet, nem igényel kivizsgálást. Ha az anyuka mérsékeli a fent említett ételek bevitelét, akkor a tünetek gyorsan, kezelés nélkül is elmúlnak. A tejérzékenység allergiás tünetei legtöbbször akkor jelentkeznek, amikor a szoptatásról tejalapú tápszerre, vagy tejtartalmú ételekre tér át a mama. A tünetek igen változatosak lehetnek. Gyakori a nyugtalanság, a sírás (főleg éjjel), a hányás (vagy csak bukás), a hasfájás, valamint a hasmenés (esetleg kevés vérrel keverve). A tejallergiás csecsemő hajlamosabb a felső légúti hurutos megbetegedésekre, továbbá a koszmós, ekcémás bőrelváltozásokra. A panaszok megjelenhetnek azonnal az ennivaló elfogyasztása után, de lehet, hogy csak napokkal, hetekkel később alakulnak ki.
2009. febr. 7. 20:53
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
hasmenéssel jár esetekben, ha viszont a tej túl telítődött a szervezetben akkor a testen piros hólyagok jelennek meg ami köré lila folt is társul + láz. De az már nagyon a vége.
2009. febr. 7. 20:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Legkésőbb mennyi időn belül jelentkeznek a tünetek? Valamit látok már az első 1-2 napban ha gond van?
2009. febr. 7. 20:58
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Hetek is eltelhetnek. Minden babánál más.
2009. febr. 7. 21:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, több hét múlva jelentkezik, bár egyénenként más. Fontos egy allergiavizsgálat. De ha tudod h tejérzékeny, akkor adj neki pl rizstejet.Nekem nem ízlik, de a kicsik még nem érzékelik teljesen hogy mi a finom meg mi nem.
2009. febr. 7. 21:22
 7/9 A kérdező kommentje:
A rizstej nem jött be. A vérvétel szerint nem allergiás a tejre, a dokinéni viszont azt szerette volna, hogy továbbra is tejmentes tápszert kapjon, mert szerinte a véreredmény nem megbízható. Nektek van erről tapasztalatotok? Mi a véleményetek?
2009. febr. 7. 21:39
 8/9 anonim válasza:

Én most 16éves vagyok, 10éves koromban jöttek ki rajtam a tünetek. Míg kicsi voltam addig nem ehettem néhány fajta joghurtot, de nem volt semmi más. 9-10 éves koromra ha tejet ittam/ettem valamilyen formában nagyon erős hasi fájdalmaim voltak. A végére már annyira legyengültek a beleim, hogy egy kis mennyiség is fájdalmat okozott... Ezután kórházba kerültem, ahol megállapították, hogy laktóz érzékeny vagyok. Azt mondták, hogy szójatejjel pótoljam a tehéntejet, és amiben található egy kis adag is, ahhoz ne nyúljak. Ezután szedtem néhány probiotikumot (laktóz érzékenyeknek) és most már kb. rendben van. Rendes tejet még nem ihatok, és nagy mennyiségű más ételt sem, amiben van, de van egy olyan tej, illetve tejföl, joghurt, ami direkt a laktóz érzékenyeknek van: "Minus L"

tudom, hogy itt egy kicsi babáról van szó, de leírtam, hátha segíthet :) szóval nekem nem volt semmi más tünetem, csak nagyon erős hasfájás

2010. dec. 8. 12:14
 9/9 anonim válasza:

koszi, nekem segített.

Nekem is ugyanezek a tünetek voltak, de nem kerültem kórházba. Szerencsére nem fajult odáig, hogy más tejtermeket nem ehetek. Egyenlőre meg csak tesztelgetek, DE pl.csak érlelt sajtot ehetek és házilag előállított joghurtot.

2013. szept. 29. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!