Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem használja a karjait...

Nem használja a karjait rendesen,3,5 hónapos, voltatok már így?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3,5 hónapos. Egy hónapig kórházban voltunk vele, mert rotája volt.. borzasztó volt, ezt a részt inkább kihagynám. A kórház alatt nagyon legyengült. Ma látta a gyerekdokink, és azt mondja, gyógytornára kéne vinnem, mert a karjait nem használja "védekezésre". Hason fekve még nem támaszkodik fel, és ha úgy csinálak vele, mintha arccal előre földre ejtenék, nem tartja ki a kis karját, hogy felfogja az esést, azaz a fejére esne, ha elengednénk.. :(

Hason próbálták tolni, de nem csinál segítő mozdulatokat a karjával (a lábát jól használja), csak lógatja maga mögött a karjait.

Viszont ha háton fekszik, akkor fogja a csörgőt, rázogatja, nézegeti, a rongyiját is rázza, magára húzza. Szóval használja a karját, de hason egyáltalán nem csinál vele semmit.

Baj lehet szerintetek?

2011. jan. 31. 23:24
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Hátha valaki még tudja használni később:

Óriási fejlődési lépés, hogy a gyermek akaratlagos mozgása megjelenik. Kezeivel ütő mozdulatokat végez, amikor meg akar fogni tárgyakat. A játékokat gyakran csukott ököllel érinti, fogása sokszor célt téveszt. Az elkapott dolgokat még mindig nehezen engedi el. Nyugalmi állapotban a kezek lazán nyitottak (ha mindig ökölben vannak az az izomtónus fokozottságát jelenti). Kezeit a teste előtt elengedi, megfogja.

Háton fekve karjaival szimmetrikusan , lábaival nagyrészt aszimmetrikusan mozog. Fejét középvonalban tartja és emelgetni próbálja.

Hason fekve támaszkodik (alkarján), és fejét , mellkasát felemeli a földről. Fontos, hogy a lábak már majdnem nyújtottak ebben a helyzetben. Nem elfogadható, ha mindkét láb térdben hajlított és oldalra fel van húzva, ez túlzott izomzati lazaságra utal.

Eljött az idő ,hogy ,ha eddig nem tettük, akkor a gyermeket a kemény földre tegyük le napközben egy nagy takaróra! Ez az a hely, ahol biztonságban tudhatjuk, hiszen lassan elkezdődik a forgás és mozgásfejlődési szempontból is ez a számára legmegfelelőbb tér. Ne tegyünk 3 játéknál többet elé, mert a túl sok inger megzavarhatja a felfedezésben!

Amennyiben a kisgyermek ennek a hónapnak a végére nem emeli fel fejét, mellkasát hason vagy háton fekvésből felültetéskor a fejét hátraejti, akkor mindenképpen forduljunk konduktorhoz, vagy korai fejlesztő szakemberhez. Fontos az is, hogy saját kezeivel játsszon és a kezébe adott csörgőt rövid ideig megtartsa.

2011. febr. 1. 00:02
 12/19 A kérdező kommentje:
Ja, az lemaradt, hogy ezt 3 hónaposra írják. :)
2011. febr. 1. 00:02
 13/19 A kérdező kommentje:
Kedves 84-es. Menjél már légy szíves aludni... A te kommentjeid hidegen hagynak már :)
2011. febr. 1. 00:03
 14/19 anonim ***** válasza:

Ezt a levelet az imént küldte nekem a kérdező priviben:

"Húzzál el a francba, te retkes ribanc!"

No komment. Aki akar, válaszoljon neki, nagyon kedves hölgyemény.

2011. febr. 1. 00:05
 15/19 anonim ***** válasza:
Ja, és a moderázoroknak üzenem, hogy a levél eredeti példányát megtartottam, akármikor be tudom mutatni.
2011. febr. 1. 00:06
 16/19 A kérdező kommentje:

Nahát, milyen leleményes vagy... szánalmas.

Várok értelmes válaszokat még. Köszönöm!

2011. febr. 1. 00:07
 17/19 anonim ***** válasza:

Szánalmas? Talán a leveledre gondolsz? Veled ellentétben én most már tudom a te e-mail címedet, nevedet, sőt, még a születési dátumodat is. Tálcán kínáltad nekem.

Ja, az emiled "Tárgy" rovatában a következő áll, csak hogy teljes legyen a kép mindenki számára:

"Anyád, te paraszt"

Jó éjt.

2011. febr. 1. 00:30
 18/19 anonim ***** válasza:
55%
az szép... pedig tényleg csak válaszolt a kérdésedre, nemtudom miért húztad fel magad, és miért illetted szegény válaszolót ilyen jelzőkkel.
2011. febr. 1. 00:38
 19/19 A kérdező kommentje:
Na, az én e-mail címemmel, nevemmel meg születési dátumommal aztán sokra mennél... Kitalálhattál volna egy frappánsabb "visszavágót" is, de ha csak erre tellett...
2011. febr. 3. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!