Mikor menjek orvoshoz? Megrémültem. Hogy létezik, hogy még van tejem?
22 hónapos a lányom. 3 hónapos koráig csak szopott utána pótolni kellett mert kevés volt. 5 hónapos koráig küszködtünk de a végén már csak 10 ml-ket szopott. Akkor abbahagytuk.
Tegnap előtt a tv-t néztük és a híradóba az influenzáról volt szó. Én arra gondoltam, hogy mindenáron ki kell védeni a betegséget és a gyereket meg kell óvnom, erre megindult a tejem. Átázott a toppom, igaz csak néhány csepp volt de jött. Megnyomtam a cicim és volt benne néhány csepp azóta nem mertem megnyomni. Szerintetek?
Szerintem nincs okod aggodalomra.
Akinek egyszer már volt teje, annak bármikor újra beindulhat a tejelválasztása, elég hozzá, ha szenvedő kisgyereket lát. Sőt, extrém esetben olyan nőnek is beindulhat a tejelválasztása, aki még soha nem szült. Olvastam pl egy gondozónőről, aki hozzád hasonlóan megijedt, amikor beindult a teje, ráadásul ő még sosem szült. De olyan mély empátiát érzett a gyermekek iránt, olyannyira rájuk hangolódott, hogy magas lett a prolaktinszintje, és ez beindította nála a tejtermelést.
én azért elmennék dokihoz, lehet magas maradt a prolaktin szinted (ez a szoptatós hormon) és ha így van, az nem jó,
persze lehet hogy semmi bajod, de én a magam megnyugtatására elmennék egy vérvételre
Sógornőm is már vagy 2,5 éve nem szoptat, de néha még mindig csöpög neki.
Szerintem ne aggódj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!