6 hónapos babánál használtatok már nem gyógyszertári, hanem márkával rendelkező babaápolási cuccot?
Az én lánykám nagyon érzékeny bőrű, állandóan száraz volt a bőre, ekcémás, és fura piros pöttyök jöttek ki rajta néha. Persze a gyógyszertárit használhattuk csak.
Mígnem egyszercsak véletlen a kezembe került a mosdókenőcs betegtájékoztatója, elolvastam, majdnem elájultam...
"A készítmény cetil-sztearil-alkoholt (12 g/100 g kenőcs) és metil-parahidroxibenzoátot (0,20 g/100 g kenőcs) tartalmaz, ezért helyi bőr reakciókat okozhat (pl.: kontakt bőrgyulladás), illetve esetleg későbbiekben jelentkező allergiás reakciókat okozhat."
Na, abbahagytuk a használatát, vettem Biodermát (omegás Babet akartam, de hiánycikk), 1 hete használjuk, gyönyörű a bőre, és nincs piros folt!!!
Doki szerint valószínűleg ő azon ritka kevesek egyike, aki allergiás rá.
Jövő héten lesz 6 hónapos, úgyhogy innentől kezdve elflejtjük a mosdókenőcsöt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!