Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a különbség a sima Avent...

Mi a különbség a sima Avent és az Avent 0 %BPA cumisüvegek között? Mármint az árán kívül? Ti mennyit vettetek ezekből indulásként?

Figyelt kérdés
2011. jan. 30. 10:12
 1/9 anonim ***** válasza:

egyet sem, mert szoptatásra készültem, és azt mondta orvos barátnőm, hogy cumisüveg a tápszeres gyereknek kell. Mert ha vizet, teát akarok itatni vele, akkor azt pohárból lehet, ahogy teszik ezt újszülöttekkel az osztályon, illetve 5 hónaposan meg már kanállal lehet etetni, ha nem sikerül hat hónapig kihúzni a szoptatást. És végül így is lett, mert 5 hónaposan kapott tejpépet, ami olyan sűrű volt, hogy kanalaztuk, illetve a főzelékeket szintén. A többit pohárból kapta. Egyébként is csak vizet kapott, teát sem adtam neki sosem.

Úgyhogy ha nem tápszerezni készülsz, előre nem muszáj venni.

2011. jan. 30. 10:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, én is szoptatásra készülök, de szeretnék fejni is, és azt elrakni, kaptunk egy Aventos kézi fejőt, és ahhoz szeretnék venni 1-2 üveget, pohárkákat, amiben fagyasztani tudom, meg a cumisüveg is olyan, hogy hátha néha apa felkelni éjjel etetni... :)
2011. jan. 30. 10:41
 3/9 anonim ***** válasza:

megmondom őszintén én nem fagyasztottam. Első babánál igen a másodiknál fejni sem és sose etette apa. Egyszer fejtem frissen, mert akkor Pestre mentünk, de azt is megitatta anyukám a két hónapos babával kis kávés pohárból.

Mi kaptunk Aventos poharat, de túl nagynak találtam. Mi egy vendéglátós üzletben vettünk kis műanyagokat fedővel, talán száz darabot hatszáz forintért és abban pont egy adag gyümit, zöldséget, húst tudtam lefagyasztani illetve mikor nagyobb volt, két dobozzal bontottam és azt használtam mind a két gyereknél. És ezek pici dobozok voltak, egy fél dobozt foglaltak el a mélyhűtőben is,

Fertőtlenítő folyadékba mártottam és annyi.

Én az Aventost nagynak, gazdaságtalannak (hely szempontjából) és drágának találtam.

De ebben az esetben is szerintem elég egy üveg.

2011. jan. 30. 10:46
 4/9 A kérdező kommentje:
Hát igen, tudom, hogy nem olcsó, de a mellszívóhoz kompatibilis pohárka/üveg kéne, amit rá tudok tekerni! És nem értem, mi ez a BPA 0%???
2011. jan. 30. 10:54
 5/9 anonim ***** válasza:

az a BPA valami vegyianyag lehet, amiről kimutatták, hogy súlyosan rákkeltő és egyébként is mérgező, és gondolom ezekben az üvegekben/ kiegészítőkben már nincs ilyen anyag.

De fogalmam sincs, de ráteszem a vagyonomat, hogy ilyesmi vagy ehhez hasonló.

2011. jan. 30. 10:59
 6/9 anonim ***** válasza:

A BPA azt jelenti, hogy nincs benne biszfenolA, ami egy elég mérgező anyag, és melegítés hatására beleoldódhat a tejbe. Olyat vegyél, amiben nincs.

És elég csak egyet venni, mert az aventes poharak bazi nagyok, vegyél mellé anyatejtároló zacskót, és abban fagyassz.

2011. jan. 30. 11:00
 7/9 A kérdező kommentje:
Na, jó és akkor azok az Aventos cumók, amik még nem BPA mentesek, azok már gagyinak számítanak? Mégis ugyanúgy árulják őket!
2011. jan. 30. 11:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Biszfenol-A (BPA) káros az egészségre, a BPA mentes cumisüvegek és az igazi üvegből készültek nyugodtan használhatók. Annyi az eltérés, hogy nem annyira átlátszó a cumisüveg anyaga, hanem kicsit sárgásabb, fátyolosabb.

Egyébként mikor az első gyerekem született, csak ilyen átlátszó műanyag cumisüvegeket lehetett kapni, csak akkor még nem tudtuk, hogy ártalmas. Az első babám tápszeres volt. Most a második babámnál is vettem cumisüvegeket, de hála égnek vele már volt elég tejem és nagyjából egyet használunk csak, a többit feleslegesen vettem. Nekünk Avent van és szerintem jó.

2011. jan. 30. 11:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Na örülök, hogy megmaradt a vagyonom, szinte esküdni mertem volna rá, hogy ilyesmi.

Cumisüvegeknél is mindig ki kell jönni valami újabb és újabb dologgal, mert különben hogy nézne ki. De figyeld meg pár év és a most BPA 0% mellett megjelenik a xxx0% és akkor aggódhatsz a te üveged még csak BPA mentes volt, de volt benne xxx.

Szerintem ne foglalkozz vele, most ez a trend, minél jobban rémisztgessünk.

2011. jan. 30. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!