Írnátok nekem olyan élelmiszereket, amiben tejszármazék van, ha csak minimális is, és nem fogyaszthatják tejallergiások?
mennyi idős?
mindig nézd meg, mielőtt vásárolsz vmit, az összetevőknél, hogy tartalmaz-e tejszármazékot.
pl. tejsavópor, tejpor, ilyenek.
amire esteleg nem gondolnál: virslik, felvágottak, bizonyos májkrémek, müzli, gabonapelyhek, több bébiételben is van. kifliben általában van, a kenyérben viszont nincs. zsemléből vizeset vegyél. szinte minden péksütiben van tej.
hirtelen ennyi jut az eszembe.
az én kisfiam is tejfehérje-allergiás. ha segítség kell, írj nyugodtan.
Szia!
Pl. a Győri Édes kekszek közül a kakaósban nincs felsorolva az összetevők között, de azért nyomokban tartalmazhat. De a kókuszosban és a mézesben tutira van. Elvileg a háztartási kekszben sincs.
Ja és a margarinokban a Liga kivételével mindben van.
Kifli, kalács stb. ezekben is van, de a zsömlében és a kenyérben általában nincs. Érdemes keresni egy jó pékséget, ahol rákérdezel, hogy miben van és miben nincs és onnantól ott venni a pékárukat.
Felvágottak közül úgy emlékszem a Sága Füstliben és a Selyemsonkában van tej.
Szerintem egyszerűbb lenne úgy keresni, hogy miben nincs, mert sajnos ezekből jóval kevesebb van :( Nekem az 1 órás bevásárlásból kb. 20 perc a címkék olvasgatásával telik, mert próbálom kerülni a tartósítószereket és az ízfokozókat is, de ezeket meg még nehezebb :(
Itt korrekt és hiteles válaszokat, listákat találsz a gyártók garanciájával.
www.taplalekallergia.hu
a táplálékallergének menüpontban ott van a tejfehérje és a tejcukor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!