Hogy nyugtassam meg a babámat ilyenkor?
5 hónapos a kisfiam,és az utóbbi időben ha nagyszülők,dédi jön látogatóba,vagy mi megyünk,először még mosolyog,majd őrületes sírásban tör ki,csak úgy folyik a könnye(máskor nem szokott így sírni),és sehogy nem tudjuk megnyugtatni,ma is még egy óra múlva is fel-felsírt miután elmentek.A végén már levegőt alig kap,nagyon rémisztő volt.
Nálatok volt ilyen,mikorra múlt el?
Mit tehetnék hogy ne féljen,mert csak arra gondolok hogy megijed tőlük.
Ja, kevés látogató és rövid ideig. Majd ha nagyobb lesz, hozzászokik. Remélem megértik. Nálunk azzal idegeltek, míg pici volt a babánk, hogy miért alszik, ébresszük fel, vegyük ki a cumiját. Remélem nálatok jobb a helyzet.
Most 1 éves, de a szüleimnél nem tud elaludni, én is a sok ingerre gondolok, ahogy elindulunk haza, az autóban el is alszik. Szóval álmos ő, de érdekesebb ébren maradni neki.
feltehetően nem ijedségről van szó, hiszen ahogy írtad, először mosolyog, hanem elfárad, túl sok neki az inger.
az én lányomon 2 hónapos korában vettük észre ezt először, jöttek a rokonok egy tele kocsival. NAgyon sírt szegénykém, az apja nagy kezeiben nyugodott csak meg. Szóval sokáig vigyáztunk utána, hogy egyszerre ne legyenek túl sokan körülötte, főleg ne sokáig, és ha láttuk, hogy álmos, azonnal kipateroltam mindenkit a szobájából.
6-7 hónapos kortól szerintem változni fog, főleg, ha rendszeresek a látogatások, egyszerűen megszokja, és elég nagy lesz ahhoz, hogy több ingert bírjon, sőt őt is egyre jobban fogja érdekelni a külvilág.
nálunk szinte mindig van valaki, a két nagymama pár háztömbnyire van, a tesóm heti rendszerességgel bejön, vagy mi megyünk hozzájuk, az unokahugom- és öcsém is mindig jön, néha még a barátaikat is hozzák, és mi is megyünk barátokhoz, ahol gyerekek vannak. Most 1 éves a lányunk, szereti a nyüzsgést, bár kicsit tart a felnőtt férfiaktól, így mindig meg kell várni, hogy megbarátkozzon a jelenlévő pasival...addig nagyon bújik, de ha biztonságban érzi magát akkor nincs gond.
szóval csak fokozatosan "terheljétek" ingerekkel a kicsit, néhány hónap, és imádni fogja a nyüzsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!