Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapos korig adtok vagy...

Hány hónapos korig adtok vagy adtatok babavizet a babátoknak? Mikortól lehet csapvizet adni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 26. 22:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
A lányom 2 éves de még nem adtunk neki csapvizet. mi sem ittuk. lehet ezt flancolásnak is hívni, mi akkor is inkább ásványvizet iszunk.
2011. jan. 26. 22:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Sokáig vettem a Jana baby vizet (én hülye, ahelyett, hogy kezdettől fogva megvettem volna a Szentkirályi mentes vizet, mert az is teljesen jó a babáknak, csak nem olyan drága), majd 1 éves koráig kapta a Szentkirályit, azóta meg csapvizet.
2011. jan. 26. 22:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

10 hónapos, még mindig azt kap, csak már nem forralom 24 óra után. Amíg ebben a lakásban élünk, addig palackozott vizet fog kapni. (Mi is azt iszunk, mert a vezetékes ihatatlan.)

Ha jó lenne a víz, szerintem én 1,5-2 éves korától már csapvizet adnék neki.

2011. jan. 26. 22:09
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem veszek babavizet, hanem felforralom a csapvizet. (Régen is így adták a babáknak.) Forralás nélkül tudtommal egy éves kor után már lehet adni, ha jó minőségű.
2011. jan. 26. 22:09
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ hogy milyen víz van nálatok, a legtöbb helyen (pl budapest) a vezetékes víz baktérium, nitrit, nitrát tartalma teljesen alkalmas babák itatására, a klór is hamar elillan ha kitöltöd. Ántsz nél utána járhatsz, ha bizonytalan vagy és nem akarsz babavizezni, de ha felforralod akkor biztos hogy jó lesz. A babavíz nagy átverés, ha egészséges a gyereked nem kell a sótartalmat nézegetni. Ha kútról van szó az teljesen más. Apám véletlen pont szakmabeli.
2011. jan. 26. 22:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
1,5 éves koráig javasolja a doki a víz forralását/bébivíz.
2011. jan. 26. 22:13
 7/11 anonim ***** válasza:
Bocs hogy nem egészen a kérdésre válaszoltam. Utolsó.
2011. jan. 26. 22:15
 8/11 anonim ***** válasza:
Szia. Nálunk(pest megye) nagyon nitrátos a víz és terhességtől a baba 2éves koráig az önkormányzat ad heti 10 litert.Ezzel is főzök neki mert a nitrát forralás után is megmarad.Pesti vizet is csak forralva adom.18 hós a lánykám.
2011. jan. 26. 22:19
 9/11 anonim ***** válasza:
a lányom most 1 éves, eddig babavizet kapott, most kapja az ásványvizet, de néha-néha már koryolt csapvizet is. mi csapvizet iszunk, ha bölcsibe kerül, ott is azt kap majd, így fokozatosan áttérünk a csapvízre addigra.
2011. jan. 27. 07:29
 10/11 anonim ***** válasza:
16 hós és babavizet kap. Mi sem iszunk csapvizet, hanem ásványvizet.
2011. jan. 27. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!