Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha két hete nem hízik és...

Ha két hete nem hízik és sokat bukik, akkor baj lehet?

Figyelt kérdés

Kislányom 3 és fél hónapos, hasfájós baba.

A szoptatás úgy néz ki, hogy kb. 5 percig eszik rendesen, aztán elkezd fájni a hasa, ekkor ordít vagy 20 percet és utána talán tudjuk folytatni a szopit...

Aztán nagyon sokszor bukik egy nap. De eddig mondjuk hízott rendesen.

Az utóbbi két hétben viszont egy grammot sem hízott (sőt, a mérleg 60 grammal kevesebbet mutat - tudom ez még nem sok, de akkor is aggaszt).

Doki szerint türelem kell, majd elmúlik a hasfájása, és hát vannak bukós gyerekek, a súlygyarapodást pedig szerinte csak havonta kell nézni.

Valaki volt így a babájával? Valami tapasztalat?

Aggódjak, ne aggódjak? Menjek másik dokihoz? Vagy várjak még?

2011. jan. 26. 12:53
 1/8 anonim ***** válasza:

Megkérdeznék másik dokit is.

Hasznos lehet pl. a hasi ultrahang, ami megmutatja refluxos-e. Az ilyen babák is sokat buknak, nem gyarapodnak.

Nem vagyok orvos, épp ezért érdekelne másik orvos véleménye is.

2011. jan. 26. 12:57
 2/8 anonim ***** válasza:
Én is elvinném másik orvoshoz.
2011. jan. 26. 13:02
 3/8 A kérdező kommentje:

Holnap elmegyek a védőnőhöz és egy másik dokihoz.

Olyan furcsa, hogy a dokinéni tök könnyedén veszi ezt. S mi van, ha komolyabb baj van? Nem értem miért nem lehet kivizsgálni a picit.

Köszi az eddigi válaszokat!

S ha van még valaki, aki tud valamit tanácsolni, akkor még írjon! Köszi!

2011. jan. 26. 13:27
 4/8 anonim ***** válasza:

Mindenképpen másik orvos, gasztroenterológus.

Nem értem, hogy miért nem ír ki az orvosotok egy kis sűrítőt, vagy AR tápszert. Ez a minimum ilyenkor!

2011. jan. 26. 13:36
 5/8 anonim ***** válasza:

Utolsónál a pont! Ki kéne írnia sűrítőt! Refluxgyanús is lehet, mindenképpen vidd másik orvoshoz! Holnap, azonnal!

Én 3 napra kerültem kórházba a babámmal,kiderült, hogy nem a hasa fájt, hanem azért sírt 5 perccel evéskezdés után,mert a sok bukás miatt már felmaródott a savtól a nyelőcsöve is! Borzasztóan fájt neki, nem is akart emiatt enni, az evést összekapcsolta a fájdalommal, rossz érzéssel! A kórházban kaptunk sűrítőt és egy oldatszerűséget a torkára, pár nap alatt rendbejött. Az orvosunk azóta csak és kizárólag oltáskor látja!

Azonnal vidd másik orvoshoz, vagy ügyeletes kórházba! A felmaródástól maradandó károsodása is lehet, pl. a hangszálán!

2011. jan. 26. 17:10
 6/8 A kérdező kommentje:

Voltunk másik dokinál. Kiderült, hogy valóban reflux. :(

Na ennyit a mi saját házi gyerekorvosunkról...

A másik doki nagyon rendes volt, alaposan kivizsgálta a lányomat, volt vérvétel, pisi labor, uh és minden. Jól tettem, hogy elmentem másik dokihoz!

2011. febr. 5. 23:18
 7/8 anonim ***** válasza:

3. vagyok

milyen volt az a vizsgálat, ahol tényleg rásütötték a reflux diagnózist? UH?

Sajnálom, de legalább kiderült a gond.

2011. febr. 6. 14:46
 8/8 A kérdező kommentje:

Megnézték a szoptatást, utána megfigyelték őt.

Megmérték a súlyát szopi előtt, után.

Ultrahangozták.

Vért vettek, pisit néztek.

S alaposan megvizsgálták.

6 órát voltunk a kórházban, így végig megfigyelték, hogyan sír, mit csinál. Ezalatt megvolt a laborvizsgálat is.

Amúgy az uh mutatta ki leginkább, de az ottani doki egyből azt mondta, hogy valószínű reflux, és nem azzal jött, hogy tuti csak hasfájás.

Amúgy Heim Pál Gyerekkórház (Bp), én csak dicsérni tudom őket.

2011. febr. 6. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!