Most már mindig Így lesz? Hogy a nagyobb testvér beteg akkor a kicsi is beteg lesz? Mit tehetek elenne? Még csak 12 hetes a kisfiam.
Szia, a 3 hós baba anyukája vagyok.
5 hetesen kezdődött a betegség: semmi láz, semmi rosszkedv, jó étvágy -- csak takony -- szívtam neki a nóziját.
6 hetesen gondoltam leviszem orvoshoz, nem tartottam normálisnak, hogy így folyik a nózija, mindig megtelt az orrszívó, naponta kb 5-ször szívtam (mindig szopik előtt).
Azt mondta a doki, hogy mandulagyulladása van. Ezt nem igazán értettem, mert jól szopott, jól aludt, jó volt a kedve, CSAK folyt az orra. Adott antibiotikumot, hogy ne legyen szövődmény. Egész nap gondolkodtam, hogy beadjam, ne adjam, végül úgy döntöttem, beadom + normaflore + sok szopi.
Ezután 2 nap múlva kezdett el hörögni, mint egy jó erős dohányos, ekkor már sírósabb volt, és kevesebbet evett, viszont láza nem volt még mindig.
Mivel a mandulagyulladást én hülyeségnek tartottam, amit a mi dokink mondott, kihívtam az ügyeletet. Ez a nő azt mondta, semmi baja a mandulájának (igazam lett), hanem vírusos influenza, légcsőhurut, és félő, hogy rá fog menni a tüdejére, majd két nap múlva menjünk vissza a mi dokinkhoz. Azt mondta, felesleges az antibio, de mivel már elkezdtük, szedjük be végig.
Visszamentünk a körzetinkhez, elmondtam neki, hogy hívtuk az ügyeletet, és kérte az az orvos, hogy hallgassa meg a tüdejét. Nem volt benne biztos, hogy mit hall vagy nem hall, ezért elküldött mellkasröntgenre, ahol kiderült, hogy nincs semmi baj.
Erre a légcsőhurutra felírt a mi körzetink spiropentet, de én ezt nem adtam már be neki, mert csupa rosszat hallottam róla, meg már elegem volt belőle, hogy a másfél hónapos gyerekemnek minden sza**r gyógyszert felír.
Két nap múlva megint vissza kellett menni, addigra elmúlt a hörgés.
A takony megmaradt elég sokáig, azt hiszem 4-5 hétig tartott, olyan sokáig kellett szívni a nóziját.
A nagy is beteg volt amúgy, csak neki 2-3 hétig tartott, és neki megállt gégehurutnál.
A nagynak volt a szülinapja, és egy "kedves" ismerősöm volt itt a családjával (apa, anya, gyerek), és csak kicsit köhögtek és csak kicsit voltak taknyosak, gondolom tőlük kaptuk el. Nagyon haragszom rájuk emiatt egyébként.
Más lett volna, ha az oviból kapjuk el, de ez más szitu. Nem is mondták, hogy betegek, csak mikor jöttek köszönteni a lányomat, akkor szembesültem vele, hogy köhögnek.
Tiszta ideg voltam, és nem is voltak itt sokat, talán egy órát, de nekünk egy hónapos szenvedést okoztak.
Végülis nem volt olyan súlyos a baj egyébként, de lehetett volna. Megúsztuk az egészet láz nélkül, és csak pár nap nyűgösség volt. De egy hónapig elöl volt a porszívó, már el se raktam (tengervizes spré és baby nasivin is).
Január eleje óta semmi baja a kisbabámnak, de nagyon nagyon aggódtam érte. Egyébként végig jól szopizott, még hízott is, nem látszott betegnek. 6,5 kiló most, nagyon dundi :)
Hát ez a mi kálváriánk. Azóta ha csak meghallok egy ilyet, hogy "csak egy kicsit vagyok taknyos" az már nem jöhet ide, ki van zárva. Semmi kedvem újra végigmenni ezen.
Pont emiatt arra gondoltam, hogy a 3.babát úgy kéne tervezni, hogy tavasszal szülessen, mert akkor mire jön az influenza szezon, addigra már 3-4 hónapos legalább.
Ez így elég ijesztő volt, hogy az 1 hónapos csöppség máris beteg, azt hittem belehalok.
Kicsit hosszú lettem, ne haragudj.
Jó egészséget kívánok nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!