Anyósom mostanában egyre sűrűbben akar jönni. Már rengetegszer megkértük, hogy ne pénteken jöjjön, mert akkor általában vagy játszóházba megyek a 21 hónapos gyerekeimmel vagy ha a férjem előbb végez akkor szeretnénk kicsit együtt lenni, mert hétköznap 2x5 percre látja a gyerekekket, annyit dolgozik. Mostmár 3. hete következetesen pénteken jön és nem érti, hogy ne. Ma remélem tudunk vele, velük beszélni és felfogják. Amúgy is az őrületbe kerget, mert okoskodik, semmi se jó, belenyúl mindenbe. Pl, ha fürdés után törlöm a gyereket akkor ő is. Anyám nem csinál ilyet, de ha csinálna elküldeném melegebb éghajlatra. Az a baj, hogy nem érti, hogy nekem anyám az anyám és ő nem az, így ha ő jön az nekem kvázi vendégség. Nekem is van fiam és tudom, hogy lesz menyem majd, és hogy nem könnyű helyzet. Csak én érzem így, hogy ennyire idegesít, hogy egy kvázi idegen nő anyáskodik feletem? Igyekszem türelmes lenni és előttük szépen viselkedni, de úgy érzem, hogy egyszer fel fogok robbanni.
Engem szerencsére nem kerget az őrületbe, és ha kérek valamit, komolyan veszi. Gyakran jön, de mindig figyel, hogy ne zavarjon. De sajnos sok anyós olyan, mint a tiéd...
2011. jan. 21. 11:12
2/11 anonim válasza:
Már sok ilyen esetet olvastam és mindenkinek csak azt tudom ilyenkor irni hogy ha a férjed nem áll ki melletted és Ő nem szól az édesanyjának nem sokat tehetsz.
2011. jan. 21. 11:14
3/11 A kérdező kommentje:
Szegény már annyiszor összeveszett vele. Nekem ad igazat és támogat, néha biztat is, hogy szóljak be én is. De erről a nőről minden lepereg, fel se fog semmit.
2011. jan. 21. 11:24
4/11 anonim válasza:
Akkor viselkedj Te is úgy vele ha kér valamit a füled botját se mozditsd ... nem tudok jobbat mondani ha a férjed melletted áll nem Ő mellette majd csak észbekap- előbb utóbb.-
2011. jan. 21. 11:29
5/11 anonim válasza:
Az én anyósom is ugyanilyen!Mikor megszültem állandóan itt ette a fene,de igazából semmit nem segített még a gyerek körül sem!Én egyszer finoman megmondtam neki,hogy mi egy külön család vagyunk és nem kell minden nap jönni!Megsértődött és azóta is elég sz@r a kapcsolatunk!De érdekes anyámnak is megmondtam ugyanezt és ő megértette,meg mondta,hogy ha segítség kell szóljak,azonk kívül egy héten 1-2x beugrik körbepuszilgatja az unokáját és már megy is,max fél órát van itt!Anyósom meg órákra beült még akkor is mikor aludt a fiam!De az én anyósom egy tulok agyú,bármit mondasz neki,bármilyen szépen akkor is megsértődik,és a férjem is szólt már neki többször!
Ez van..!!!
2011. jan. 21. 12:01
6/11 anonim válasza:
Én is így voltam vele, aztán 2 hónapja felhívta anyós a férjemet, hogy szeretné vasárnap délután "kölcsönkérni" az akkor 3 hónapos kisfiunkat (mondván mi hadd legyünk együtt). Na, akkor már a férjem is nagyon berágott, úgy igazán megmondta neki, hogy felejtse el. Meglepő módon megértette :-). Azóta visszavett, és nagyon boldogan jön, ha hívjuk. Fordult a helyzet, anyám idegesít, mert folyton azt érzem, ő máshogy csinálna mindent, (nem szól, csak érzem a rosszallását). Kisfiam holt nyugodtan elvan ha anyós látogatja :-), de nyűgös, ha az anyum :-(.
2011. jan. 21. 12:19
7/11 anonim válasza:
Nálunk csak apróságok vannak:Én felhajtom a gyerek nadrágja szárát,Ő lehajtja (Úgy is lecsúszik!),Én azt mondom ,,Viselkedj Fiam!",ő leint,hogy még kicsi,kinövi a rosszaságot....PL.
2011. jan. 21. 12:24
8/11 anonim válasza:
Enyém tömködte mindig a gyereket olyan dolgokkal, amiket én sohasem adtam volna neki. Egyszer beszóltam, hogy szarokkal ne tömködje a gyereket (8 hónapos gyereket mákos sütivel), felkapta a mákos süteményét (amit nekünk hozott)és elrohant vele haza. Azóta jóban vagyunk. A férjem persze kiállt mellettem és ő is szólt neki.
2011. jan. 21. 12:33
9/11 anonim válasza:
:) ez orok tema marad! de joo!!!
en szerencses helyzetbe vagyok evente ketszer egy ax ket hetre talalkozok az anyosommal es anyuval is. de lanyok, az a par nap nekem..jaj.... mindenki mindent jobban tud, jobban akar csinalni. de jokat rohogok rajta, foleg amikor jon a bucsu es megint nem talalkozunk egy evig.
amugy en anyunak es az anyosnak is megmondtam hogy 40 meg 30 eve mas volt gyereket nevelni, akkor ok ugy csinaltak, en meg igy akarom es kesz. akinek nem tetszik otthon lehet maradni. de egyet fogadjanak el: AZ EN GYEREKEM ES AZT CSINALOK AMIT AKAROK!! SZANT SZANDEKKAL ROSSZAT KI AKAR A GYEREKENEK??? szoval kitartas nektek!!!
2011. jan. 21. 12:37
10/11 anonim válasza:
Igen, néha valóban idegesítő, abszolút megértelek!
De mégiscsak a párod édesanyja és gondolom rosszul esik neki, amikor szapulod, még ha igazad van, akkor is.
Az én anyámhoz még csak hasonló ember sincs a Földön, teljesen tisztában vagyok a hibáival. 2 perc alatt ki tud borítani, annyira furcsa felfogása van, mégis tök sz.rul esik, amikor a párom elkezdi mondani, hogy már megint mit csinált az anyám.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!