Igény szerint szoptatott babátoknál mikorra sikerült kialakítani a napi 5 étkezést (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora)?
Figyelt kérdés
Vagy ez csak a hozzátáplálással alakul ki? mi 3 hét múlva kezdjük és szeretném ha nem össze-vissza enne, hanem lenne benne valami rendszer. A szopinál is törekedhetek erre?2009. febr. 3. 13:51
1/4 anonim válasza:
nanaáá h törekedhetsz már most....nekünk 4-5 hónaposan rendeszeres volt étkezés már, napi 5-meg max még szopi lefekvés előtt
2/4 anonim válasza:
Nekem majd 7 hós kisfiam napi 5-6 alkalommal eszik (csak szoptattam eddig, már hozzátáplálunk de még a szopik megvannak). Ez a rendszer már 4-5 hós korában kialakult és azóta tartjuk. Mindig a reggel felkeléshez mérten alakul ki az adott nap, de közel azonosak. Amúgy nálunk a baba alakította magának, teljesen jól :) jó babázást!
3/4 anonim válasza:
Szia!
Én 5 hónapos korában elkezdtem a hozzátáplálást, és kb. 7.5 hónapos korára alakítottam ki az étkezési rendjét, ami ma is ugyanaz. (Most 10 hónapos.) Tehát a "szilárd" (=pépes) ételek vittek rendszert az étkezésbe, mert előtte teljesen igény szerint szopott. A főétkezések után (amiből nálunk 4 van, nem 5) most is adok neki "lehetőséget", hogy szopjon, mert folyadékot minimálisat iszik, és ezzel pótolom. Így kialakult, hogy napközben 4x szopik. (Persze éjjel most is igény szerint.)
4/4 A kérdező kommentje:
utolsó válaszoló, nálatok melyik marad ki? Én úgy veszem észre, hogy a fiam délelőtt nem olyan éhes, mint mondjuk délután, azt hiszem a tízórai nálunk is ki fog maradni. Viszont ő még szopizik éjjel olyan 2 körül, aztán hajnalban 6 körül és amikor végleg felkelünk 8 körül megint megkínálom cicivel. Akkor melyik a reggeli, a hatos vagy a nyolcas cici? Vagy hagyjam a nyolcast és cicizzünk 10kor tízórai gyanánt?
2009. febr. 3. 15:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!