Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Okozhat problémát, ha egy 5...

Okozhat problémát, ha egy 5 hónapos babának a főzelékében több hús van a javasoltnál (3-4 kockányi)?

Figyelt kérdés
2011. jan. 20. 22:32
 1/5 anonim ***** válasza:

3-4 kockányi? az mennyi? ez meg milyen mértékegység?

egyébként 5 hónapos babának még nem is kell húst adni, neki még bőven elég a gyümölcs-zöldség kombó hozzátáplálás gyanánt. igen, okozhat gondot, hisz a hús fehérjéje nem annyira könnyen emészthető, mint a tápszer illetve a gyümölcs. Emellett kb. 24 órán át tartózkodik a hús a belekben ezzel megnehezítve a többi tápanyag, vitamin és ásványi anyag felszívódását.

2011. jan. 20. 22:36
 2/5 anonim ***** válasza:
1 kockát raktam bele, kb 7 hós korától
2011. jan. 20. 22:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Nehezebb megemészteni a húst,ez okozhat problémát,figyelgesd a babád.
2011. jan. 21. 08:26
 4/5 anonim ***** válasza:
1.-nek!A kockányi,az azt jelenti,hogy jégkockatartóba tesszük el a husit és így adagoljuk a főzelékhez!
2011. jan. 21. 09:08
 5/5 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a válaszokat.

Jaj, bocsi nem pontosítottam. Nekem a védőnő azt mondta anno, hogy ha nem párolva fagyasztom a husit, hanem frissen párolom neki, akkor 3-4 kockányit (ahogy a pörköltbe szoktam) tegyek a főzijébe. Amúgy nem az én babámról van szó, hanem a szomszédban van és teljesen ledöbbentem a mennyiségen, ráadásul nincs 1 hete, hogy húst kap. Amikor meg rákérdeztem, hogy nem sok ez egy kicsit, az volt a válasz, hogy inkább húst egyen, mint krumplit. Nekünk is azért mondta a védőnő a 3-4 kockát, mert nehezen hízó a babóm, amúgy kb. 2 kocka kellene. Hát mindenki maga tudja, csak nem hagyott nyugodni a dolog.

2011. jan. 21. 10:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!