Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudtad ezt a D vitamin hiányró...

Tudtad ezt a D vitamin hiányról, angol-kórról? Akkor csak óvatosan a fényvédő krémekkel?

Figyelt kérdés

A betegség olykor a Közel-Keleten, napos régiókban is előfordulhat, ahol a kisgyermekeket nagymértékben betakarják és távol tartják a napfénytől. De ugyanezt az eredményt érjük el, amikor kisdedeinket féltve az UV sugarak káros hatásaitól 30-50 faktoros fényvédő krémekkel kezeljük.

[link]

2011. jan. 20. 21:34
 1/10 anonim ***** válasza:
69%

Nem vétetlen kell adni a D-vitamint.

Amúgy meg picit sok a riogatásból. Egy anyuka aggódik eleget, felesleges még ezzel is paráztatni mindenkit. :SS

2011. jan. 20. 21:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Nekem a nyáron mindig mondogatta a védőnő, hogy kenjem a kisfiunkat, ha kimegyünk mindig, de ezek után nem fogom, csak ha tényleg annyira napos helyre megyünk, pl. strad.
2011. jan. 20. 21:50
 3/10 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem meg az az eszméletlen magas UV A és B sugárzás konkrétabb és nagyobb veszélyt jelent a gyerekre, mint az angol kór. Remélem tudod, hogy nem csak a napsugártól kap D vitamint a szervezet, hanem sok élelmiszerben is van, viszont a melanoma valós veszély. De a te döntésed, én inkább kenem az én gyerekemet nyáron.
2011. jan. 20. 21:53
 4/10 anonim ***** válasza:
2011. jan. 20. 22:13
 5/10 anonim ***** válasza:
Ezt könnyű kiküszöbölni. Ha kimentek sétálni, játszani nyáron 4-5-6 óra fele, akkor már nem olyan fontos bekenni. De ha pont a "csúcsidőben" vagytok kinn, azért kenegessed, mert tényleg káros az UV sugárzás is.
2011. jan. 21. 00:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az Első válaszoló meg is írta a lényeget... Ezért adjuk a Vigantolt a baba születésétől kezdve naponta. Én sem szeretném, ha a babám a tűző napon, fényvédő krém nélkül szerezné be a szükséges D vitamint, de ez csak az én véleményem. (amúgy kevesen tudják, de nyáron pl. délután 3-4 órakor van általában a legmelegebb, és nem 12-13 órakor, ahogy azt gondolnánk). Üdv.
2011. jan. 21. 06:16
 7/10 anonim ***** válasza:
Én jobban félek a bőrráktól mint az angolkórtól, úgy hogy én be fogom kenni továbbra is. Attól még éri elég napfény.
2011. jan. 21. 14:10
 8/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy akkor van a legmelegebb, de nem a hőmérséklet a lényeg, hanem a sugárzás erőssége, az pedig déltájban erősebb, mint 4 óra után. Nem a melegtől termel D-vitamint a szervezetünk, hanem a napfénytől.
2011. jan. 21. 20:54
 9/10 anonim ***** válasza:
Igazad van, kedves Előző, bocs tényleg rosszul fogalmaztam. Szóval én azért írtam, hogy akkor van a legmelegebb, mert valaki írta korábban, hogy 4-kor megy sétálni a babájával, és akkor már nem krémezi be. Erre mondtam, igaz, hogy már nem kellene bekrémezni, de sétálni sem mennék a legnagyobb kánikulában a gyerekkel. Sőt nyáron, emlékszem, gyakran volt még este 6-kor is 30 fok feletti hőmérséklet. Szóval sem a napon, sem pedig az árnyékban nem sétáltunk olyankor. Reggeli után, 7-kor mentem le heteken keresztül sétálni a kisfiammal. Üdv, 06:16-os voltam.
2011. jan. 22. 09:01
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem az első vagyok, hanem a 00:59, és 20:54-es. Én írtam, hogy 4-5-6 órás sétánál már nem olyan fontos bekenni, és nyílván nem úgy értettem, hogy a legnagyobb melegben kell sétálni. Kánikulában természetesen nem cipelném ki a gyereket 4-kor, max 6 után, annyi kell neki is. De nem feltétlen kell kánikula az erős napsugárzáshoz. Pl. Áprilisban sokszor mondják, hogy vigyázzunk, és érzem is, mert 10 perc után már pirosodik a vállam, pedig nem vagyok kényes bőrü, és nincs hőség, csak kellemes kb. 26 fok. Na ilyenkor 4 után már simán lehet menni szerintem. Minden idő függvénye is, ezért kár volt kötöszködni. Igazad van neked is, csak másképp közelítetted meg.
2011. jan. 22. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!