Baranyhimlo elleni oltas? Beadatatok? Mi a velemenyetek?
Szia
Nekünk nagyon bevállt, ma kapják a lányaim este a második kört (nálunk a doktornő 3 hónap különbséggel oltja)
A nagy 4 éves, a pici 2. Októberben kapták az első oltást. Mi mindig délután oltatjuk őket, este kapnak lázcsillapítót, reggelre kutya bajuk :-D
(minden oltástól lázasodnak az enyémek)
Decemberben volt himlő járvány a bölcsiben és oviban is. Nagyon féltem, hisz csak egy oltáson voltunk túl. A doki mondta, hogy ne aggódjak, hisz régen csak egy oltás volt, csak most vezették be az ismétlő oltást.
Hát az egész ovi és bölcsi kidőlt mellőlünk. hárman maradtak az oviban, az én lányom és kettő, aki már volt himlős, a bölcsiben meg csak az én kicsim maradt. Így sajna éppúgy meg kellett oldanom a gyerekelhelyezést, mint a beteg szülőknek, mert 5 gyerek alatt nincs nyitva nálunk az intézmény.
Az oltás beadásáért amúgy az orvos legálisan annyit kérhet, mint az oltás ára. Tehát a ROTAért akár 18000 Ftot is, a bárányhimlőért meg 8000 Ftot.
Ezen én is kiakadtam, mert a mi orvosunknak ez eszébe sem jut, ő örül ha a szülő egyáltalán kéri az ajánlott oltásokat. Nővérem mondta, aki Kecskeméti, hogy azért váltottak orvost, mert a doki a Rota elleni oltást 10.000 Ftért akarta beadni a gyereknek oltásonként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!