Mit csináljak? Nátha-hörgés
7 hetes a kislányom. Elvittem dokihoz, mert kicsit megfázott. Nem lázas. A doki azt mondta, hogy csak az orrát szívjam.
Nem jön belőle semmi, hiába szívom a porszívóval. Hörög is, olyan mintha a torkára lenne lerakodva a váladék.
A doki semmit nem mondott az orrszíváson kívül. Azt mondta, addig ne adjak neki semmit amíg be nem lázasodik.
Arra gondoltam, hogy elviszem egy másik orvoshoz, hátha az csinál is valamit. A nátha nem, de ez a hörgés nagyon idegesít.
Szerintetek mit csináljak?
sajnos a másik doki se fog többet mondani!
lehet egyébként nem is azért hörög. lehet a szopizástól is, hogy túl mohón eszik és az orrába mnegy vagy a száraz levegőtől, erre egy hidegpárásító a megoldás (2-3000.- lehet kapni)
ha nem kap levegőt orrcseppezzél, napi 3x 1 cseppet lehet, nasivin 0,01 esből. szopi közben csöppents be neki és rá 5 percre szívd ki az orrát! de anyatejet is csöppenthetsz a nozijába, az is jó bár kicsit körülményes :)
jobbulást picurnak!
5 hetesen kezdődött a babámnak egy kis takony, 6 hetesen elvittem orvoshoz, mert már hörgött is. A körzetink azt mondta mandulagyulladás, de én azt hülyeségnek tartottam, ezért kihívtam az ügyeletet, kiderült, hogy vírusos influenza légcsőhurut.
Menni kellett mellkasröntgenre is, mert gyanús volt, hogy a tüdejére is ráment. Szerencsére tüdőgyulladás nem volt.
4 héten keresztül folyt az orra, kb 2 héten keresztül hörgött szegény :( Egyszer sem volt lázas, se hőemelkedés, szépen szopizott és sokat aludt. (Amúgy a sok szopizásból gondoltam, hogy nem mandulagyulladás.)
Az ügyeletes doki azt mondta, hogy nem kell igazán gyógyszer a légcsőhurutra, csak tengervizes spré és sok orrszívás és cebion c vitamin. Azt mondta, sétálhat is, csak emberek közé ne vigyem.
Egyébként a mi körzetink felírt neki antibiotikumot, hogy nehogy legyen szövődmény (amolyan megelőzésnek), ehhez normafloret. Felírt még valami gyógyszert (talán spiropent - valami hörgőtágító), de azt nem váltottam ki, mert túl kicsinek találtam hozzá a lányomat.
Ez nem egy régi történet, most volt decemberben.
ez nem nátha. nálunk is ez volt.
én is azt hittem nátha, de szívásnál nem jött semmi.
ha náthás lenne, hidd el, jönne a nózijából elég rendesen.
ez egy életkori sajátosság, amit ki fog nőni, nálunk ez kb 2 hónapig tartott. a legjobban engem a szörcsögés zavart. csodálkoztam, hogy egy pár hetes babából, hogy tud kijönni ilyen hangos hang:)
a fogzásnál dettó ez van nálunk, már 10 foga van, remélem hamar kijönnek és befejeződik....
a nasivin babyről mag annyi, hogy 1 hétig szabad használni max 3-szor egy nap, mert különben az ellenkező hatást éri el, begyulladhat az orrnyálkahártya, és mindig bedugul az orra!
Az a baj,hogy mivel ő még picike és ugye csak fekszik,nehezebben ürül neki ki a váladék,ezért van ez a hörgés,szörcsögés...
Én azt mondom,hogy a saját magad megnyugtatására nézesd meg mással is,biztos ami biztos... Az a tuti! :) De szerintem csak ez lehet a gond amit írtam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!