A teavizzel együtt felforralni a cukrot? Ezt a tanácsot kaptam.
Babám hasfájós, nehezen kakil.Mikor hallottam, hogy a tea cukrozása fogja a hasat, de a babám csak pici cukorral issza meg a teát, ezt a tanácsotkaptam. Ez igaz?
3 hós baba anyukája
Szia!
Én úgy tudtam, hogy a cukros langyos víz hashajtó hatású.
Judy
Nem fogja a hasat, de ha nem tudja megemészteni a cukrot, akkor az erjed a pocakjában ami gázképződéssel jár, ami újabb hasfájáshoz vezethet.Nem lehet, hogy ezt hallottad?Persze kevés cukor nem árt.
Egyébként a nagyon cukros folyadékok hashajtó hatásúak. Nem a cukor ami meghajtja a babákat, hanem a nagy töménységű oldat ami a belekbe jut. (értelemszerűen cukros oldattal oldják meg-a babák szeretik, megisszák önként, egyszer-egyszer nem káros (képzeld el pl sós vízzel milyen gáz lenne:)). Szóval a különböző töménységű oldatok a koncentrációkiegyenlítődésre "törekszenek". A bélben így a sejtek folyadéktartalmához képest nagyobb töménységű cukros oldat van, ezért a sejtek fala a bél felé vizet enged át. Ez a víz hígítja a székletet. ( Ezért nem lehet pl tengervizet inni,ugyanúgy szomjan halsz, (pontosabban gyorsabban) mintha nem innál vizet.)
Köszönöm a válaszaitokat!Természetesen mindig felforralom a babámnak a vizet.Csak azt nem értettem, hogy miért jó ha a cukrot még a hideg vizbe téve együtt forralom fel, nem pedig utána forró vizbe rakom bele.?!
Jó babázást, sok egészséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!