Másfél éves kisfiammal vagyok jelenleg itthon. Úgy terveztük, hogy nyáron a szülinapja után megyek vissza dolgozni, a hitelünk miatt nem jönnénk ki a gyesből. Mit tegyek? A többi lent.
Én megértelek, nekem két hónapom volt megszokni a gondolatot, hogy bölcsis lesz a nagyfiam. :-)
Másrészt viszont ideális a helyzeted: nagyi vigyázna rá, nem kell izgulnod hogy mi van a bölcsiben, vagy hogy egyáltalán felveszik-e. A munkahelyeden egyértelműen jelezték, hogy szükség van rád, ez manapság nagy szó!
Szerintem érdemes visszamenni 8 órában, gondolom a 6 órás fizetés + gyes nem lenne annyi, mint a 8 órás fizetésed.
A helyedben visszamennék dolgozni, van még pár heted együtt a kisfiaddal, és az összegyűlt szabikat is ki kell venned kezdéskor, az sem kevés.
Egyet értek az előttem szólókkal.
A mai világban nem nagyon kapkodnak a kisgyermekes anyukák után. Ha ilyen kedvező helyzet alakult ki, hogy visszavárnak, ne habozz, ki tudja 5 hónap múlva akarnának-e még téged! Bár gondolom, rossz, hogy ilyen hirtelen jött, de örülni kell a munkának!
Megjegyzem, a nagymama is igényelheti a GYES-t, s te akkor 8 órában dolgozhatsz mellette! Nem kell lemondanod a GYES-ről, csak nézd meg a MÁK honlapján a tudnivalókat!
Tényleg, nagyi is igényelheti a gyes-t!
Te pedig a kicsi 3 éves koráig (+ 30 napig) így is felmondási védelem alatt állsz majd.
13:31-es vagyok!
Naná, hogy lehet nyugdíj mellett is GYES-en!
Sőt, akár nagypapa is igényelheti a GYES-t. Ha a papa pl nem nyugdíjas, csak munkanélküli segélyt nem kap), akkor még jobban is jár, mivel Tb biztosított is lesz, sőt a GYES ideje beleszámít a szolgálati időbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!