Ugy hallottam, hogy egy darabig? Nem jo ha a babat autosulesbe rakjuk, mivel az nem vizszintes. Akkor addig a mozeskosar megfelel?
Autóban csak és kizárólag a szabványnak, és a testsúlyának/életkorának megfelelő biztonsági ülésben bekötve szállíthatod a babát!
Otthon abba teszed amibe szeretnéd, de a legjobb ha a saját ágyában alszik.
Mármint a kocsiban? Hát ha szívesen fizetsz a rendőrnek 20000 Ft-ot, és nem félted a babát egy esetleges balesettől, akkor nagyon jó a mózes. Mi futkosós nagycsalád vagyunk, és már 17 éve, az első gyerekemnél is használtam babaülést, pedig nem volt kötelező. Aztán volt egy balesetünk, ahol a gyereket ez mentette meg.
Nem hiszem, hogy nagyon káros lenne babahordozó. Egyrészt széles körben használják és engedélyezett, másrészt gondolom nem napi több órát kell benne töltenie.
Lehet, hogy most meg fognak egyesek kövezni, de én már a kórházból is bébi hordóba hoztam haza a kisfiamat, olyanban amit be lehet kötni autóba is. Úgy tudom (olvastam is), hogy bele lehet tenni, de nem hosszú időre. Attól, hogy benne van fél-1 órát nem lesz semmi baja. Mi elég sokat voltunk úton szóval volt benne bőven a gyerek akkor is amikor még nem tudott egyedül ülni és pár hónapig itthon is használtunk azt a bébihordót mert szerettem benne hintázni.
Viszont ha ennyire aggódsz akkor lehet kapni olyan mózeskosarat amit ugyan úgy mint a bébihordót be lehet kötni az autóba és annak sík a felülete. Használj akkor olyat. De nem mindegyik mózes ilyen, érdeklődj utána.
Szia!
Pl a Jane Matrix mózese hordozó is egyben, ami minden szabványnak megfelel, meg van mégegy ilyen hordi, csak nm jut eszembe a márkája
Tehát ez dönthető fekvőfelületű mózessá alakitható hordozó.
Besafe easy a másik , közben eszembe jutott
Tehá ez kompromisszumos megoldás, mózes is szabványos is:-)
Komolyan nem értem, hogy miért támadják annyira a hordozót, közben meg istenítik a hordozókendőt.
Egyikben sincs vízszintesen a baba és mindkettő teljesen végigtámasztja a hátát, akkor meg miért rosszabb a hordozó?
Persze nem abban kell tartani egész nap a gyereket, de egy fél órás autózástól semmi baja nem lesz, még újszülött korában sem.
A beköthető mózest csak nagyon rövid ideig lehet használni, ráadásul akkor felejtsd el a hátsó ülést, mert majdnem teljesen elfoglalja.
Nem kell túlzásba vinni a babhordozó használatát, valószínűleg semmi baja sem lesz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!