75 ezer Ft GYEDnél 1 gyerek esetén mennyi az igénybe vehető családi adókedvezmény összege?
Figyelt kérdés
Nem tudom sajnos kiszámolni, és számszerűen be kell írni hogy mekkora összegben akarom érvényesíteni! Segítenétek kiszámolni?2011. jan. 18. 22:47
1/7 anonim válasza:
Nem kötelező szám szerűen beírni. Választhatsz, hogy számszerűen írod be, vagy azt, hogy hágy fő a kedvezményezett. Ha csak te akarod igénybe venni, akkor írd be, hogy pl. a családban 1 fő az eltartott, és 1 fő a kedvezményezett. Így a max kedvezményt kapod, amit lehet.
2/7 A kérdező kommentje:
De a tájékoztató papíron ez van: "Ha a nyilatkozatban a kérelmező az általa érvényesíteni kívánt családi kedvezmény összegét nem közli, vagy a nyilatkozatot nem nyújtja be, úgy a megállapított ellátásból a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül kerül az adóelőleg levonásra."
Tehát ha nem írom be nem kapom meg havonta a családi adókedvezményt! Most akkor hogy van ez???
2011. jan. 18. 23:13
3/7 anonim válasza:
nem tudom, nekem is ennyi a gyedem, a könyvelő azt tanácsolta ne én vegyem igénybe a kedvezményt hanem a férjem mert gyedből nem tudják a max.ot vonni.
nem tudsz megkérdezni egy könyvelőt? azért érdemes számolni, hátha...
4/7 A kérdező kommentje:
Mindenképpen nekem kell igénybe vennem, mert férjemnek elég bizonytalan a munkája. Lehet hogy februártól már nem is lesz. Ezért úgy gondoltuk, hogy most kérem én, a maradékot meg majd ő fogja igényelni a jövő évi adóbevallásában. Így tutira megkapjuk majd az egész összeget, mégha egy részét később is!
2011. jan. 19. 00:42
5/7 anonim válasza:
Beírod a maximumot (egy gyerek esetén 62500Ft) és annyit adnak, amennyit a GYED-edből lehet. Aztán jövőévi adóbevallásnál amit nem vettél igénybe (hiába, hogy a teljes összeget beírtad) igényli a férjed.
6/7 anonim válasza:
Az utolsó válaszolónál az igazság. Mi is így tettük, a férjem fizetéséből jön az ő teljes szja-ja az adójóváírás mellett és a fennmaradó összeg az én tgyásomból.
7/7 A kérdező kommentje:
Ja, én azt hittem hogy a 10 ezer Ftot kell beírni, nem a 62500 Ft-ot. Bár tényleg, most hogy nézem, a nyilatkozat résznél is ezt a 62500 Ft-os összeget írják! Ezért jó ez az oldal! :) Köszi mindenkinek, így fogok tenni ahogy leírtátok!
2011. jan. 19. 12:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!