Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 75 ezer Ft GYEDnél 1 gyerek...

75 ezer Ft GYEDnél 1 gyerek esetén mennyi az igénybe vehető családi adókedvezmény összege?

Figyelt kérdés
Nem tudom sajnos kiszámolni, és számszerűen be kell írni hogy mekkora összegben akarom érvényesíteni! Segítenétek kiszámolni?
2011. jan. 18. 22:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem kötelező szám szerűen beírni. Választhatsz, hogy számszerűen írod be, vagy azt, hogy hágy fő a kedvezményezett. Ha csak te akarod igénybe venni, akkor írd be, hogy pl. a családban 1 fő az eltartott, és 1 fő a kedvezményezett. Így a max kedvezményt kapod, amit lehet.
2011. jan. 18. 22:54
 2/7 A kérdező kommentje:

De a tájékoztató papíron ez van: "Ha a nyilatkozatban a kérelmező az általa érvényesíteni kívánt családi kedvezmény összegét nem közli, vagy a nyilatkozatot nem nyújtja be, úgy a megállapított ellátásból a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül kerül az adóelőleg levonásra."

Tehát ha nem írom be nem kapom meg havonta a családi adókedvezményt! Most akkor hogy van ez???

2011. jan. 18. 23:13
 3/7 anonim ***** válasza:

nem tudom, nekem is ennyi a gyedem, a könyvelő azt tanácsolta ne én vegyem igénybe a kedvezményt hanem a férjem mert gyedből nem tudják a max.ot vonni.

nem tudsz megkérdezni egy könyvelőt? azért érdemes számolni, hátha...

2011. jan. 19. 00:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Mindenképpen nekem kell igénybe vennem, mert férjemnek elég bizonytalan a munkája. Lehet hogy februártól már nem is lesz. Ezért úgy gondoltuk, hogy most kérem én, a maradékot meg majd ő fogja igényelni a jövő évi adóbevallásában. Így tutira megkapjuk majd az egész összeget, mégha egy részét később is!
2011. jan. 19. 00:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Beírod a maximumot (egy gyerek esetén 62500Ft) és annyit adnak, amennyit a GYED-edből lehet. Aztán jövőévi adóbevallásnál amit nem vettél igénybe (hiába, hogy a teljes összeget beírtad) igényli a férjed.
2011. jan. 19. 06:51
 6/7 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszolónál az igazság. Mi is így tettük, a férjem fizetéséből jön az ő teljes szja-ja az adójóváírás mellett és a fennmaradó összeg az én tgyásomból.
2011. jan. 19. 07:04
 7/7 A kérdező kommentje:
Ja, én azt hittem hogy a 10 ezer Ftot kell beírni, nem a 62500 Ft-ot. Bár tényleg, most hogy nézem, a nyilatkozat résznél is ezt a 62500 Ft-os összeget írják! Ezért jó ez az oldal! :) Köszi mindenkinek, így fogok tenni ahogy leírtátok!
2011. jan. 19. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!