Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól köti le a gyerekeket...

Mikortól köti le a gyerekeket a rajzolás/firkálás?

Figyelt kérdés
vagyis inkább mikor adjak elé papírt és ceruzát?
2011. jan. 18. 14:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Az én lányomat kb. 2 hónapja érdekli, most 19 hónapos.

(falakra vigyázni!)

2011. jan. 18. 14:50
 2/6 Adelita ***** válasza:

Szia!

Kisfiam még csak 15 hónapos, a rajzolás még nem köti le olyan hosszú ideig, viszont a gyurmázás annál inkább. Persze ott kell lenni mellette, hogy ne kóstolgassa, meg hogy ne hordja szét a lakásban (van egy kis asztalkája székkel), de ezelőtt még semmivel sem játszott ennyi ideig együltő helyében, csak a homokozóban, meg a szabad levegőn a levelekkel, botokkal, kavicsokkal (ha ez a cél :))

2011. jan. 18. 15:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Kisfiam 15 hónapos, mostanában kezdett el érdeklődni a rajzolás iránt, de inkább a zsírkréta, a színek érdeklik. Ki- és berakosgatja a dobozba a színeket, de azért néha cirkál. Én is szoktam neki rajzolni közben, elmesélem, mi az.

Második válaszolótól kérdezném, hogy milyen gyurmával játszotok? Milyent vegyek neki?

2011. jan. 18. 16:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Olyan másfél évesen kezdte érdekelni a kislányomat,az IKEA katalógus minden oldalát leláttamozta:D Egyesével lapozott és minden oldalra firkált valamit. Vagy másfél órát elvolt vele,pár nap után megunta. Most színes ceruzával rajzol,próbálgatja a színeket.22 hónapos.
2011. jan. 18. 20:59
 5/6 anonim ***** válasza:
15 hónapos volt a fiam mikor a védőnőnél elnézte a gyerekektől és egyből megtetszett neki.Még csak próbálkozik de már fejlődött a fogása.Vettünk neki mágneses rajztáblát,azon már nagyon érti a firkálást!(17 hónapos)
2011. jan. 18. 21:51
 6/6 Adelita ***** válasza:

Kedves Harmadik! Ne haragudj a késői válaszért, nem "jártam itt" azóta :)

Unokahúgom látogatott meg minket, eredetileg neki vettünk egy StarDough gyurmakészletet (csak elutaztak - messzire és nem tudták magukkal vinni), amiben kis formák is vannak, meg henger, hasonlók.

Elég drága szerintem, úgyhogy ilyen masszív felhasználásra folyamatosan nem vennék ilyen gyurmát, csak olcsóbbat. Szerintem ilyen korban az sem fontos, hogy nagyon színes legyen, bár ezzel jól lehet tanítani a színeket is.

Azért az hozzátartozik, hogy érdemes válogatni műanyag dolgokat, amiket nem sajnálsz, vagy bármit, amit a gyurmába nyomkodhat, meg lenyomatot készíthet, meg kis poharakat, amikbe ki-be pakolhatja a gyurma-gülüket pl.

Jó játékot!

2011. jan. 21. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!