Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adtam egy pofont 21hónaposomna...

Adtam egy pofont 21hónaposomnak:- ( ( Nagyon bánt a dolog, mit kelett volna tennem, ti mit tettetek volna, történt veletek hasonló?

Figyelt kérdés
Mostanában ütöget és csapkod,egyébként nem féltékeny a 4 hónapos hugicára,de ha csak 3an vagyunk itthon akkor nem lehet vele birni.Etetni akartam a babát,a nagy meg szokás szerint tépte ki az üveget a kezemből,huzott,stb,elmagyaráztam neki már most is mint sokszor,hogy meg kelle etetni a babát,segitsen ő is,stb,de egyszer csak 2x fejbe vágta őt.Már nem ez volt az első eset.Nekem meg elszállt az agyam és adtam neki egy pofont...pedig nem vagyok a pofoszkodás hive,nagyon kivagyok.
2011. jan. 18. 09:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Merre laksz?
2011. jan. 18. 10:10
 12/13 A kérdező kommentje:
Szlovákia
2011. jan. 18. 12:23
 13/13 anonim ***** válasza:

nem szabad ütni a gyereket. neki elég rossz most, hogy így kiesett a pikszisből, ő csak anynit érez, hogy anya eddig az övé volt, most meg itt ez a betolakodó.ha még meg is ütöd, egy olyan dolog miatt, ami az ő szintjén tkp jogos, akkor végképp a rossz irányba tereled. nagyon sok tapintat és diplomácia kell hozzá. természetesen azt nem szabad szó nélkül hagyni, hogy a kicsit bántsa. olyankor meg kell fogni a kis kezét és nagyon határozottan elmondani neki, nyugodtan, hogy ezt nem szabad, mert a babának fájdalmat okoz vele. nem tudom, mennyire érti már az ilyesmit a kisfiad, de elmondhatod neki, hogy ha a babát bántja, akkor az anyának is fáj. és a babát nem ütni kell, hanem simizni így, meg így....és azt is mondd el neki, hogy ha szépen nyugodtan megetetheted a babát, akkor hamarabb végzel vele, és tudsz vele utána játszani. de ha bántja a babát, akkor nem játszol vele. amúgy meg ha éppen jól viselkedik, agyon kell ajnározni, hogy miylen édes kedves gyerek, hogy így segít anyának, milyen jól viselkedik. és sok puszi ölelés neki, hogy érezze, hogy ugyanúgy szereted, meg mondd is neki sokat, hogy anya hogy imádja az ő pici fiát. stb stb stb.

sok kitartást és sikert neked!

2 éves kislány és 2 hónapos kislány édesanyja

2011. jan. 18. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!