21-en leszunk 4honaposak, mit csinla (t), mit tud, hany kg illetve hany centi volt 4 hos babatok?
Ha te is 4 hónapos vagy,az elég gáz.
4 hónapos baba még nem ül egyedül. Az öledbe tarthatod kissé megdöntve,de ez még nem ülés.
a lányom 5 hónapos múlt. igaz ő koraszülött let. éppen a múlthéten kérdeztem az orvosunkat és a gyógytornászunkat is az ülésről. ugyanis anyósom és a sógórnőm is már ültetné a babánkat, én meg rászóltam hogy ne tegye!
az orvos is és a gy.tornász is azt mondták egybehangzóan hogy amig a baba nem ül, nem szerencsés ültetni. jól tettem hogy szóltam. pláne nem egy korababát. persze lesz majd aki írja hogy ő már ülteti a babáját, de én elkerülnék minden gondot ha lehet. ülésbe felhúzni azt lehet, az csak pár mp-ig tart, de amig a baba nem képes ülni, addig nem kell erőltetni. pár mp-ből nem elsz gond, de inkább kérdezd meg az orvosotokat, ő láthja a babát állapotát :)
4 hónaposan a kislányom 5400 g és 65 cm volt. Hasra tudott fordulni egyedül és próbálkozott a visszalendüléssel is. Az csak 5 hónaposan sikerült, akkor tudott forogni. (Hozzáteszem, ez nagy siker, mert hypotón!)
4 hónaposan kezdte a lábujjacskáit szopogatni és ekkor kezdett hangosan kurjantgatni.
akkor ülhet ha már magától fel tud ülni! a magától nem azt jelenti, hogy fogod a kezét és finoman felhúzod ;)
majd 2-3 hónap múlva, addig tényleg ne ültesd mert rámehet a gerince
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!