A babátok mit csinál 7 hónaposan? Milyen szociális és mozgásbeli fejlődések várhatók ebben a korban?
itt jól le van írva:
Mozgás
Négykézláb, hintázás közben, egyik kezét előretolja, hogy megragadhasson egy játékot. Néha egy keveset előre is csúszik ilyenkor. Ülve, két kezén támaszkodik és előredől, így próbálja megtartani egyensúlyát. Álló helyzetben egyre növekvő lelkesedéssel rugózik, táncol. Hüvelykujja és a kéz többi ujja közé fogva utánanyúl és megkaparintja a kiszemelt tárgyat. Mindkét kezében tart egy-egy játékot, összeütögeti őket, örömmel és érdeklődéssel figyeli a keletkező zörejt. Szívesen tanulmányozza a csillogó fémtárgyakat is.
Egyre gyakrabban juttatja kifejezésre, hogy ölbe szeretne kerülni, nyújtogatja a karját a felnőttek felé.
Beszéd
Egyre fogékonyabb minden hangra. Gőgicsélésében már vannak kétszótagú szavak, pontosabban megkettőzött szótagok /pl. maama, biibi, daada/.
Evés
Most már a saját kezével szeretne enni. A babapiskótát a szájába dugja, összenyálazza, leszopogatja, és úgy nyeli le. Darabos ételt ne adj neki rágó- és őrlőfogai kibújásáig - ha el is majszolgatja a puhább darabokat, a nagyobbakkal már a gyomornak kell megbirkóznia, ráadásul fulladást is okozhat.
Ha nem kér gyümölcsöt - pedig anyósod szerint egy ekkora gyereknek KELL gyümölcsöt adni - ne ess kétségbe. Ha a gyümölcspürét kiköpdösi, kínáld burgonyából, sárgarépából, sütőtökből készített pürékkel. A hetek, hónapok múlásával tovább bővítheted az étlapot. Az elkészítésnél vedd figyelembe a baba igényeit. Ha babád "soványka", készítsd kevesebb lével, több sűrűjével, olajjal, gabonafélével dúsítva, ha duci, akkor valamivel hígabbra, több főzőlével.
Szia!
Nekem most lesz 8 hónapos a babám.Kb 5,5hónapos volt, mikor mászni kezdett, és 6,5, amikor felállt. Ő is most már kotor, és mindenhol feláll, és hajlamos el is engedni a bútort, ami kicsit ijesztő. A dokinéni szerint talán ezt még nem kellene, de nem én erőltettem! Ő ül is már szépen, de általában vagy négykézlábról, vagy állásból ül ki. Fel ülésbe nem húzza magát, csak állásba. Ő is nagy baba 9600g és 71 cm. 4400g-mal született. Azért is csodálkoznak, hogy ilyen eleven, mert a nagyobb babák általában lustábbak. Ne aggódj, nem vagytok elkésve, minden babucinak megvan a saját fejlődési üteme!
Fogsz még sokta szaladgálni utána!
Utolsó hsz! Köszönöm a válaszodat. Akkor valóban egy kis örökmozgód van! És az éjszakáitok milyenek? Mi szinte egész nap alszunk és persze éjjel is. Este 21-től reggel 9-ig- 10-ig és még délben is van 2-2,5 óra alvásunk, meg most így estefele is van 1-1,5 óra szundi még a fürcsi előtt. Sokat pihen, mindenki ezen csodálkozik, hogy ennyire jó baba, de állítólag az apukája volt még annó ilyen jó gyerek...
Én is roppant kíváncsi vagyok, hogy most mivel rukkol majd elő, de elég vicces ahogyan próbál kúszni, és az egyik lábát a feje felé emeli...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!